Συνάντηση για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο ζητεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 16:17

Συνάντηση για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο ζητεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

     Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ζητεί συνάντηση μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του διαγωνισμού, που αφορά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο.

   Ο κ. Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό, του είχε ζητήσει να συμμετάσχει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση του σώματος για το θέμα των ερευνών που θα ξεκινήσουν στο Ιόνιο, με στόχο την εξεύρεση υδρογονανθράκων.      

   Σήμερα το πρωί ο κ. Μανιάτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Σπύρου, για να του εκφράσει την αδυναμία του να παραβρεθεί – λόγω φόρτου εργασίας – σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

   Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου, μέσω επιστολής, του ζητεί άμεση συνάντηση και λεπτομερή ενημέρωση για το θέμα.

Η επιστολή Σπύρου προς Μανιάτη

Κύριε Υπουργέ,

σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, στο πλαίσιο της οποίας μου εκθέσατε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση που σας απηύθυνα, για να παραβρεθείτε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα επιθυμούσα να οριστεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια συνάντηση στο γραφείο σας για το θέμα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και το διεθνή διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες.

   Όπως αντιλαμβάνεστε, κύριε Υπουργέ, υπάρχουν πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά και μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης, τόσο για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο, όσο και με την προοπτική εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

   Είναι διάχυτη η ανησυχία των κατοίκων αλλά και των θεσμικών φορέων του τόπου μας, για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας, που αφορά αφενός στην οικονομία του τόπου μας και τα πιθανά αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή μας και αφετέρου για την προστασία του περιβάλλοντος, πολύ περισσότερο, όταν αυτό αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του τουριστικού προορισμού των Ιονίων Νήσων.

   Για όλα αυτά τα ζητήματα, θα επιθυμούσα όπως ορίσετε μια συνάντηση στο γραφείο σας, στην οποία να παραβρεθούν οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ιονίων Νήσων και οι δήμαρχοι των νησιών μας, για να μας ενημερώσετε, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις πρόσφατες εξελίξεις και το δέον γενέσθαι.