Δελτίο Τύπου Δήμου για την βραδιά Πανσελήνου στο Κάστρο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 00:16

Δελτίο Τύπου Δήμου για την βραδιά Πανσελήνου στο Κάστρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το καλοκαίρι στο κλείσιμό του, στις 31 Αυγούστου 2012, μας επεφύλαξε μία μοναδική Μουσική έκπληξη στην Είσοδο των Προπυλαίων , κάτω από τον πρώτο προμαχώνα του Ενετικού Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, στη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς.

Συγκεκριμένα, η ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με τη συνεργασία του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού και του Τοπικού Συμβουλίου Περατάτων διοργάνωσαν μία εξαιρετικά ποιοτική Μουσική Βραδιά, στη σκιά του Φεγγαριού, που σίγουρα επιβράβευσε τους τυχερούς, που πλαισίωναν το ρομαντικό ακροατήριο.

Την Εκδήλωση Χαιρέτισαν ο Αρχαιολόγος κ.Α.Σωτηρίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Περατάτων κ.Ε.Βαγγελάτος, η Διευθύντρια του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού κ.Σ.Καγκάδη και ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.
Τη Μουσική ενότητα κάλυψαν με μεγάλη επιτυχία, στο Α΄ Μέρος, οι διακεκριμένοι Καλλιτέχνες κ.Σ.Γκικόντη (Βιολί) και η κ.Χ.Κουμαριώτη (Πιάνο), από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας με έργα Ελλήνων και ξένων Συνθετών και το Β΄Μέρος ο διάσημος Μεξικανός Φλαουτίστας κ.Wilfrido Terrazas με έργα Συνθετών της ιδιαιτέρας πατρίδος του και διεθνών Μουσικοσυνθετών.

Η Συναυλία τελούσε υπο την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και είχε ενταχθεί στα 125 Μνημεία της Χώρας, που άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό με Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, λόγω της τελευταίας Πανσέληνου του Αυγούστου.




00 inkefalonia general ad 300X250