Επίσκεψη Ρωσικής Αποστολής στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 18:30

Επίσκεψη Ρωσικής Αποστολής στην Κεφαλονιά

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά κ.Ν.Κάνουλας, συνοδευόμενος από τον κ.Όλεγκ Κόστιν, Πρόεδρο του Διεθνούς Κοινωνικού Forum «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» και τον κ.Γ.Κάνουλα, Α/Διευθυντή Ταξιδιωτικού Γραφείου Ρωσικού Τουρισμού επισκέφτηκαν την Κεφαλονιά.

Την Αποστολή υποδέχτηκε στο Αεροδρόμιο ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος και αμέσως συνεκλήθη Έκτακτη Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ.Α.Παρίση, με θέμα την ένταξη της Κεφαλονιάς στους εορτασμούς της «Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» (6 – 12 Οκτωβρίου 2012).

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν, πλέον των ανωτέρω και ο Α/Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής (Τ.Ε.) του Δήμου κ.Γ.Στρίντζης, ο Πρόεδρος του Ξενοδ. Επιμελητηρίου και Μέλος της Τ.Ε. κ.Σ.Γαλιατσάτος, ο Επιχειρηματίας κ.Τ.Πεφάνης και ο Αρχιτέκτων κ.Δ.Ξυδιάς.

Στη συνέχεια ο κ. Κεκάτος συνόδεψε τους Καλεσμένους στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ.Σπυρίδων μετά του Πανοσιολογιοτάτου Ιεροκήρυκος, πατέρα Σπυρίδωνος Πετεινάτου.

Ακολούθως υπήρξε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κ. Σ. Τραυλό, όπου συζητήθηκαν οι επενδυτικές - κατασκευαστικές δυνατότητες στο Νησί.
Επίσης υπήρξε επικοινωνία με τον Α/Περιφερειάρχη κ. Σ. Κουρή και επισημάνθηκε η μεγάλη πρόοδος στη συνεργασία, που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Κεφαλονιάς και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την Αδελφοποίηση του Νησιού με το Sergei Possant.

Τέλος έγινε επίσκεψη στο Μνημείο Ρωσο -Κεφαλληνιακής Φιλίας (Ρωσ. Κεφ. Φιλ.) και επιβεβαιώθηκε η μεγάλη συμβολή του κ.Δ.Ζαφειράτου, ως Προέδρου της Ρωσ. Κεφ.Φιλ. στην πρόοδο των σχέσεων του Νησιού με την Ρωσική Ομοσπονδία.
Την οργανωτική Επιμέλεια των Εκδηλώσεων της Ρωσικής Εβδομάδας στην Κεφαλονιά έχει ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.

Από το Γραφείο Τύπου

rwsoi




00 inkefalonia general ad 300X250