Παύλος Παπαδάτος: «Το λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου μπροστά σε αυτά που υπόσχεται ο κύριος Τσίπρας, ήταν απλά ένα αθώο ψέμα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 09:28

Παύλος Παπαδάτος: «Το λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου μπροστά σε αυτά που υπόσχεται ο κύριος Τσίπρας, ήταν απλά ένα αθώο ψέμα»

Θα πρέπει να ομολογήσω ότι έως και την Κυριακή το βράδυ δεν είχα «μπει» στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για να δω τι περίπου πρεσβεύει ο κύριος Τσίπρας και πως περίπου θα σώσει την Ελλάδα. Σταχυολόγησα ελάχιστα από τα μαργαριτάρια του προγράμματός του για να αντιληφτείτε και μόνοι σας την επικινδυνότητα του ανθρώπου. Τα λεφτά υπάρχουν του Γεωργίου Παπανδρέου μπροστά σε αυτά που υπόσχεται ο κύριος Τσίπρας ήταν απλά ένα αθώο ψέμα. Περιττό να σας πω ότι πουθενά δεν λέει που θα βρεθούν τα χρήματα για να μετατρέψει την Ελλάδα στη γη επαγγελίας και συγχρόνως καταφύγιο μεταναστών και ναρκομανών. Διαβάστε και απολαύστε:

Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και υγείας (Minimum μισθός 1300 ευρώ)

Αποποινικοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση. - Μαζικές προσλήψεις στην υγεία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Να επανέλθουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο όλες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί.

Απόρριψη της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και τη ριζική ανασυγκρότησή της ως δημόσιας εταιρείας με εθνικό και κοινωνικό ρόλο.

Την ακύρωση της απελευθέρωσης του σιδηροδρομικού τομέα και τη ματαίωση των σχεδιασμών υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατατεμαχισμού του ΟΣΕ. Τη ματαίωση της πώλησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Την επαναφορά του ομίλου του ΟΤΕ υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο.

Διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Εκπαίδευση. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας.

Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αποστρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και αφοπλισμός των αστυνομικών μονάδων στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ειδικών μονάδων (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) και των ειδικών σωμάτων (ειδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες, αγροφυλακή).

Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους και απαγόρευση της απέλασης.

Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζομένων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, αποδέσμευση της νομιμοποίησης από ασφαλιστικές προϋποθέσεις, ένταξη των μεταναστών στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες.

Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου, ορμητηρίων των αμερικάνικων δυνάμεων στην περιοχή. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του.