"Δεν φταίει η τουριστική επιτροπή, εαν η Κεφαλονιά είναι εξαρτημένη από τους Βρετανούς - Όχι μικροπολιτική με τον Τουρισμό"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:09

"Δεν φταίει η τουριστική επιτροπή, εαν η Κεφαλονιά είναι εξαρτημένη από τους Βρετανούς - Όχι μικροπολιτική με τον Τουρισμό"

Ο τουριστικός πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Σπύρος Κατσούρης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 με σκοπό να δώσει την εικόνα της τουριστικής σεζόν έως τώρα αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν για την συνέχεια.

«Δύσκολο και απαιτητικό προδιαγράφεται το φετινό καλοκαίρι. Τέλος Ιουνίου και πολλές από τις βασικές μας αγορές δεν έχουν επανεκκινήσει, όπως η Αγγλία, η βασική μας αγορά και αυτό αυξάνει την αβεβαιότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό προέρχεται από μια πανδημία και είναι κάτι που  συμβαίνει σε όλο τον κόσμο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Κατσούρης αναφερόμενος στα έως τώρα δεδομένα και δίνοντας και απάντηση για το τι πραγματικά φταίει για την έως τώρα πορεία του τουρισμού.

Τουριστική Επιτροπή

Ως μέλος της Τουριστικής Επιτροπής ο κος Κατσούρης και θέλοντας να εξηγήσει ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν είναι υπεύθυνη, σημείωσε: «Η γνώση και η υπομονή όλων των ανθρώπων που απαρτίζουν την τουριστική επιτροπή είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Δήμο μας. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Δεν φταίει η Τουριστική Επιτροπή, φταίει η πανδημία. Η χρονιά λοιπόν δεν θα κριθεί από τους δικούς μας χειρισμούς αλλά από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις και τους εμβολιασμούς».  

Ο κος Κατσούρης τόνισε ότι δυστυχώς οι αποφάσεις παίρνονται από τις Κυβερνήσεις των άλλων χωρών, για το αν θα αφήσουν τους πολίτες να ταξιδέψουν και η Τουριστική Επιτροπή δεν είναι σε θέση να αλλάξει αυτές τις αποφάσεις.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αν η Κεφαλονιά είναι τόσο εξαρτημένη από την Βρετανική αγορά, είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η Τουριστική Επιτροπή και πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν για να δούμε τι φταίει. Δεν μπορούμε να κάνουμε μικροπολιτική με τον τουρισμό» υπογράμμισε.

Βρετανική αγορά

Ο καλεσμένος αναφερόμενος στα μηνύματα που υπάρχουν από την Βρετανική αγορά, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς έως μέσα Ιουλίου θα πρέπει να την ξεχάσουμε, αλλά όπως ανέφερε υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τους Tour Operators και τις αεροπορικές εταιρείες. Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν αυτοί την στιγμή πτήσεις από την Ολλανδία, Τσεχία, Σερβία, Γερμανία, Πολωνία και κάποιες πτήσεις από low cost εταιρείες της Αγγλίας.

«Σε σχέση με τα άλλα νησιά, στις πτήσεις, είμαστε εκεί που πρέπει» σημείωσε ο κος Κατσούρης και εξήγησε ότι η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος έχουν πολλές  περισσότερες  κλίνες. «Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τους φτάσουμε. Έχουμε αρκετά λιγότερες κλίνες και δωμάτια για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Σχετικά με τις πτήσεις λοιπόν, αναλογικά με τα άλλα νησιά, είμαστε εκεί που πρέπει» κατέληξε.

Άλλες αγορές

Για το που στρέφει το ενδιαφέρον της η Κεφαλονιά και σε ποια αγορά θα ήθελε να εστιάσει αναφέρθηκε ο κος Κατσούρης και αποκάλυψε ότι αυτή είναι η αγορά της Γερμανίας, η οποία θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των επαγγελματιών του τουρισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει συνεργασία με γραφείο δημοσίων σχέσεων και όλη η προσπάθεια που γίνεται θα κεφαλαιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

«Η Τουριστική Επιτροπή προσπαθεί. Όποιος είναι γνώστης ξέρει ότι είναι προσπάθεια χρόνων η ένταξη μιας αγοράς. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την Τουριστική Επιτροπή και προτείνω σε όλους να συνεργαστούν με την επιτροπή για να μπορέσουμε να πετύχουμε. Στον τουρισμό δεν χωράει μικροπολιτική» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, δίνοντας για μια ακόμα φορά απάντηση σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στην Επιτροπή.

Κρουαζιέρα

«Θολό» χαρακτήρισε το τοπίο για την κρουαζιέρα ο κος Κατσούρης, καθώς θα υπάρχουν προσεγγίσεις, υπάρχουν όμως και ακυρώσεις και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα , αλλά όπως επισήμανε ο καλεσμένος το σημαντικό θέμα είναι το πως θα πραγματοποιείται η αποβίβαση των επισκεπτών. «Ξέρουμε ότι δεν θα τους αφήνουν να έρχονται σε επαφή με κόσμο και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια, αλλά είναι απόφαση της εταιρείας» υποστήριξε.

Αναφορά υπήρξε και για το θέμα που ξέσπασε σχετικά με την καθοδήγηση που δέχονται οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Ο κος Κατσούρης εξήγησε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά ένας τουριστικός πράκτορας- όταν του ζητείται από την εταιρεία- πρέπει να ακολουθήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Δεν είναι μια πολιτική της εταιρείας  να στηρίξει ένα κατάστημα. Είναι βάσει όλων των υγειονομικών κανόνων που υπάρχουν» σημείωσε και τόνισε ότι όσο υπάρχει η πανδημία δυστυχώς  δεν μπορεί να γίνει κάτι.




00 inkefalonia general ad 300X250