Τιμοθεάτος: «Παγωμένες οι κρατήσεις – “Θηλιά στον λαιμό μας” τα voucher τουρισμού»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 11:10

Τιμοθεάτος: «Παγωμένες οι κρατήσεις – “Θηλιά στον λαιμό μας” τα voucher τουρισμού»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την πορεία του τουρισμού, με τα έως τώρα δεδομένα.

«Ανοίγει την Δευτέρα ο τουρισμός. Να μην νομίζει όμως κανείς ότι την Δευτέρα θα αρχίσει να “βρέχει” τουρίστες» σχολίασε ο κος Τιμοθεάτος, εξηγώντας  ότι θα υπάρξουν αφίξεις τουριστών, πλην όμως οι tour operators είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν υπάρχει λόγος να οργανώσουν πακέτα για συγκεκριμένους προορισμούς. Ανέφερε ότι οι κρατήσεις αυτή την στιγμή είναι παγωμένες και αν υπάρχουν κάποιες αυτές αφορούν την περίοδο μετά τον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Αγγλίας τόνισε ότι αυτές σκόρπισαν απογοήτευση αλλά τουλάχιστόν τα δεδομένα θα εξετάζονται κάθε 3 εβδομάδες και μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Ενημέρωσε πως και η Ολλανδία έχει κατατάξει την Ελλάδα στις πορτοκαλί περιοχές αλλά θα πρασινίσει επιλεκτικά κάποια νησιά του Αιγαίου. «Ενδεχομένως πίσω από αυτές τις αποφάσεις, να κρύβονται συμφέροντα» σχολίασε ο πρόεδρος.

«Θηλιά στον λαιμό των ξενοδόχων» χαρακτήρισε ο κος Τιμοθεάτος τα voucher τουρισμού. Όπως εξήγησε εφόσον δεν έρθουν οι τουρίστες (οι οποίοι είχαν κάνει κρατήσεις για πέρυσι και μέσω του voucher διατηρούσαν αυτή την κράτηση), οι ξενοδόχοι θα πρέπει να επιστρέψουν την προκαταβολή, που είχαν εισπράξει.

Στα θετικά συμπεριέλαβε ο πρόεδρος το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους τουρίστες, καθώς κάτι τέτοιο θα κάνει και τους εργαζόμενους στον τουρισμό να αισθάνονται πιο άνετα και πιο ασφαλείς. «Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα παρά τα πιστοποιητικά και έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη» συμπλήρωσε. Αναφορικά όμως και με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, ο κος Τιμοθεάτος  επισήμανε ότι υπήρχε μια εξαγγελία, με την οποία θα δινόταν προτεραιότητα στους εργαζομένους, όμως ο πρόεδρος τόνισε ότι δεν πρέπει να παραμένουμε σε αυτά και όλοι πρέπει να εμβολιαστούν για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.




00 inkefalonia general ad 300X250