Θετική είδηση για την παραλία του Λουρδά!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 21:43

Θετική είδηση για την παραλία του Λουρδά!

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5, την Σπυριδούλα Αναλυτή & το Χρήστο Λαμπράκη μίλησε πρόσφατα ο Κωσταντίνος Πρέντζας, επιθεωρητής του προγράμματος "ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ" ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στο εν λόγω πρόγραμμα,  κάνοντας παράλληλα μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την παραλία του Λουρδά.

«Οι μετρήσεις νερού γίνονται έξι φορές τον χρόνο, από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο και θεωρώ ότι η Κεφαλονιά θα έχει περισσότερες γαλάζιες σημαίες από πέρσι.

Είχε γίνει κάποια συζήτηση πρίν περίπου ένα μήνα  με κάποιους υπεύθυνους της «Γαλάζιας Σημαίας» και είναι πρόθεση του Δήμου να αξίζουν την γαλάζια σημαία οι παραλίες. Σε όποια παραλία δεν υπάρχει συνεργασία δεν μπορεί να υπάρχει γαλάζια σημαία. Είναι ένα πρόγραμμα παγκοσμίου κύρους και πρέπει οι ίδιοι εμείς να έχουμε τις παραλίες μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τελειώνουν οι αιτήσεις υποβολής 21 Δεκεμβρίου και αρχές Μαίου όπως κάθε χρόνο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Σίγουρα ο Λουρδάς που είχε χάσει την Γαλάζια Σημαία την ξαναπήρε γιατί κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα η διαδικασία στο θέμα των ναυαγοσωστών.

Η  «Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» στην Αθήνα που διαχειρίζεται στην Ελλάδα το πρόγραμμα ήταν πιο ελαστική, όμως φέτος ήταν πολύ πιο αυστηρή στα κριτήρια της και αφαιρέθηκαν αρκετές γαλάζιες σημαίες γενικά. Έτσι διασφαλίζεται το κύρος, είναι πολύ καλύτερες οι παραλίες σε σχέση με το τι προσφέρουν στον λουόμενο. Η Κεφαλονιά θα έχει πολλές γαλάζιες σημαίες, μπορεί να έχει ακόμα παραπάνω , όμως δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια του Δήμου, πρέπει να συνεργαστούν και να κατανοήσουν το πόσο σημαντική είναι η Γαλάζια σημαία, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές. Την παραλία της Σκάλας δεν την είδα ποτέ βρώμικη. Θα πρέπει οι επιχειρηματίες που ωφελούνται από τις παραλίες, να συνεργαστούν με τον Δήμο που δεν μπορεί να τα προλαβαίνει όλα και είναι λογικό, υπάρχει  βέβαια και η ανοησία κάποιων πολιτών που δεν διορθώνεται, όμως  το πρόγραμμα των Γαλάζιων Σημαιών» συμβάλλει στην αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας».

 




00 inkefalonia general ad 300X250