N. Κουρκουμέλης: «Η επιτυχία μας στην Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου είναι ότι δουλεύουμε όλοι μαζί συνολικά – Οι εταιρίες πλέον μας ζητούν περισσότερες κλίνες»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 09:15

N. Κουρκουμέλης: «Η επιτυχία μας στην Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου είναι ότι δουλεύουμε όλοι μαζί συνολικά – Οι εταιρίες πλέον μας ζητούν περισσότερες κλίνες»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοτικής ενότητας Ελλειού Πρόνων του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης.

Ο κ. Κουρκουμέλης αναφέρθηκε στην World Travel Market του Λονδίνου και στις προοπτικές για την επόμενη χρονιά: « Είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία, πήγαμε οργανωμένα, ξέραμε τι θέλαμε, είχαμε τα ραντεβού μας τα οποία απέδωσαν και τα μηνύματα ήταν θετικά. Τα πράγματα το 2023 θα πάνε όπως και το 2022, οι εταιρείες μας ζήτησαν περισσότερα κρεβάτια, όπως η JET2 και η TUI που είναι οι κορυφαίοι tour operator του νησιού μας. Το νησί αντέχει περισσότερες υποδομές, και επιβάλλεται κάποια στιγμή να δούμε τι περιθώρια έχουμε. Η Κεφαλονιά άργησε να έχει τις ανάλογες υποδομές, βέβαια αυτό μας έδωσε την δυνατότητα για καλύτερη ποιότητα καταλυμάτων, το περιβάλλον είναι αναβαθμισμένο, απλώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που υπάρχει ζήτηση να γίνουν κάποια ξενοδοχεία και δη πέντε αστέρων. Ο Αναπτυξιακός Νόμος βοηθά, αλλά κάποιοι είναι εγκλωβισμένοι στη γραφειοκρατία. Η αξία της Κεφαλονιάς όμως είναι αυξημένη και πιστεύω ότι θα προσεγγίσουν το νησί επενδυτές. Προς το παρόν γίνονται πάρα πολλές βίλες με πάρα πολύ καλή ποιότητα, οι οποίες είναι και αυτές χρήσιμες».

Όσον αφορά την στρατηγική της ανάπτυξης του τουρισμού στην Κεφαλονιά, σημείωσε: «Το θέμα είναι να μεγαλώνουμε αλλά σιγά σιγά, γιατί η απότομη αύξηση δεν βοηθά. Πρέπει οι υποδομές, η αύξηση των κλινών να πηγαίνουν μαζί με τις αφίξεις. Το ζητούμενο είναι να σπάσουμε τον κόσμο προς τα άκρα της σεζόν και αυτό προσπαθούμε και στην Τουριστική Επιτροπή. Οι προσπάθειες ευοδώνονται και το βραβείο «Best destination for the outdoors» που πήραμε θα βοηθήσει πολύ σ αυτό, γιατί οι δραστηριότητες έξω, δεν θέλουν ζεστό καιρό. Έχουμε επικεντρωθεί σ αυτό, αλλά έχουμε και σωστούς επαγγελματίες στο κομμάτι αυτό και δεν είναι τυχαίο το βραβείο που μας έδωσαν. Ο επισκέπτης στην Κεφαλονιά έχει πάρα πολλά να κάνει σε σχέση με την φύση και έρχονται οργανωμένα. Δουλεύουμε και τους ψηφιακούς νομάδες, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και πάμε καλά».

Ο κ. Κουρκουμέλης στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς της Κεφαλονιάς, ενημέρωσε ότι στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης , θα υπάρχει εκπροσώπηση από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου και τόνισε: «Η επιτυχία μας είναι ότι δουλεύουμε όλοι μαζί συνολικά, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και με τα μέλη της Τουριστικής επιτροπής είμαστε μια γροθιά και γι αυτό πάμε καλά. Κάποιοι λέγανε ότι δεν κάνουμε τίποτα, όμως τώρα πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει η Τουριστική Επιτροπή και σιγά σιγά εισπράττουμε τα οφέλη μας. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι καλύτεροι του τουρισμού και προσπαθούμε να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και να προσελκύσουμε ακόμα καλύτερη ποιότητα κόσμου. Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα και για το 2023». Σημείωσε επίσης, ότι τον περισσότερο μαζικό τουρισμό από tour operator τον δέχεται η περιοχή της Σκάλας , ενώ το Αργοστόλι δέχεται περισσότερο «ελεύθερο τουρισμό».

Για την επιτροπή Πρόληψης Παραβατικότητας –Εγκληματικότητας & Παρέμβασης του Δήμου Αργοστολίου στην οποία συμμετέχει, ανέφερε: « Έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις έως τώρα, η επιτροπή είναι πολύ χρήσιμη, συμμετέχουν αξιόλογοι άνθρωποι, Διευθυντές σχολείων οι οποίοι επικεντρώνονται στην παιδεία των παιδιών, όμως ως πρακτικός άνθρωπος θεωρώ ότι το βάρος το έχει πιο πολύ η Αστυνομία. Η Αστυνομία λέει ότι δεν έχει προσωπικό, το σέβομαι, αλλά πρέπει να είναι πιο άμεσα στα γεγονότα. Είχαμε περιστατικά και στην Σκάλα και συνεχίζουμε να έχουμε. Η Αστυνομία χρειάζεται να λειτουργήσει λίγο πιο έξυπνα. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, θέτουν την καλλιέργεια της παιδεία των παιδιών η οποία θα αποδώσει μακροχρόνια. Για την περιοχή μου ζητώ συνεργασία απο την Αστυνομία, ούτως ώστε να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το αποτρέψουμε. Αν δεν το πολεμήσεις το κακό στην αρχή, επιδεινώνεται. Ως Δήμος για οτιδήποτε συμβεί στο νησί, είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και το αντιμετωπίζουμε».

Στον απόηχο της τουριστικής περιόδου στην Σκάλα, σημείωσε: « Οι τζίροι ήταν ψηλοί, τα κέρδη λίγο περιορισμένα, όμως συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όλοι νιώθουμε ικανοποιημένοι. Έχουμε προβλήματα, χρειαζόμαστε υποδομές, έχουμε προγραμματίσει κάποια έργα και πιστεύω ότι θα γίνουν αρκετά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Την καθημερινότητα την αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά, με το κυκλοφοριακό που λειτούργησε για πρώτη φορά είχαμε μία προσφυγή στο ΣΤΕ, όμως τα ασφαλιστικά μέτρα ήδη τα έχουμε κερδίσει και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Η εκδίκαση μεταφέρθηκε για τον Φεβρουάριο, αλλά όλα δείχνουν ότι θα πάμε καλά. Αν αλλάξει κάτι, αυτό θα είναι οπισθοδρόμηση για την Σκάλα,. Έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα για το πόσο ανέβασε την περιοχή η κυκλοφοριακή μελέτη και η πεζοδρόμηση».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kourkoumelis-892-noemvrios-2022?si=946b535aa04b44eca55af15b85d5083d&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250