Κατσούρης στον COSMOS 96,5: Η Κεφαλονιά θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια – Πρόβλημα ο περιορισμένος αριθμός κλινών

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 09:31

Κατσούρης στον COSMOS 96,5: Η Κεφαλονιά θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια – Πρόβλημα ο περιορισμένος αριθμός κλινών

O τουριστικός πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Κατσούρης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την τουριστική σεζόν που φτάνει στο τέλος της αλλά και την προσθήκη της Εσθονικής αγοράς στο πρόγραμμα των πτήσεων απευθείας προς το νησί μας.

«Οι αγορές της Βαλτικής (Εσθονοί – Λιθουανοί – Λετονοί) επιλέγουν να ταξιδεύουν την χαμηλή σεζόν, που για εμάς είναι ότι καλύτερο, καθώς επιζητούμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Δεν ταξιδεύουν Ιούλιο ή Αύγουστο.  Κάνουμε μια προσπάθεια – με λιγότερες βέβαια πτήσεις- να μας γνωρίσει και η αγορά της Εσθονίας και αν τελικά το αποτέλεσμα είναι θετικό να έχουμε περισσότερες πτήσεις τον επόμενο χρόνο.

Αναφορικά με την διαμονή τους πρόβλημα δεν υπάρχει γιατί ξέρουμε το πρόγραμμα των πτήσεων για φέτος. Από τον επόμενο χρόνο θα δούμε πόσο περισσότερο μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία. Φέτος θα κλείσουν αρχές Οκτωβρίου. Είχαμε από την αρχή της σεζόν μια ανασφάλεια, με τον πόλεμο. Έχουμε τα κόστη… Υπάρχει μια διστακτικότητα  και δεν μπορεί κανένας να αναγκαστεί να κρατήσει το ξενοδοχείο ή το κατάλυμά του ανοιχτό για περισσότερο καιρό.  Τον Χειμώνα θα μπορέσουμε να κάτσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την αγορά στο νησί μας».

Αποτίμηση τουριστικής σεζόν: «Σίγουρα στα μέσα του Οκτώβρη θα έχουμε μι πιο πλήρη εικόνα. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι τα δεδομένα δείχνουν πως θα είναι μια χρονιά ρεκόρ και θα ξεπεράσουμε το 2019. Αυτό γίνεται αντιληπτό με τις αφίξεις και τον κόσμο. Μπορεί τα έσοδα όμως να μην είναι περισσότερα λόγω του κόστους. Οπότε στο τέλος όλοι θα πρέπει να “κάνουν ταμείο”  και να δούμε τι έμεινε στον καθένα».

Νέες γραμμές: «Όλες οι γραμμές που ξεκίνησαν φέτος (Γαλλία, Γερμανία, χώρες της Βαλτικής), ήταν ικανοποιητικές. Δεν είχαμε προβλήματα, όπως με τα αεροδρόμια της Αγγλίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Πάντως η Κεφαλονιά φαίνεται ότι είναι ένας καλός προορισμός, με ικανοποιημένους επισκέπτες και με αυτούς που θέλουν να έρθουν ξανά. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο και οι εταιρείες μας στέλνουν στο τέλος της σεζόν την ικανοποίηση των πελατών».

«Η Κεφαλονιά θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και βλέπω την τάση να ανέβει το νησί. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λύσουμε και να διορθώσουμε προκειμένου το 2023 να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τον κόσμο. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι οι κλίνες. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος που μπορούμε να δεχτούμε είναι πολύ συγκεκριμένος (αριθμητικά) και πρέπει να γίνουν προσθήκες».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250