Σπύρος Κατσούρης: «Με βεβαιότητα φέτος θα είναι μια πάρα πολύ καλή τουριστική χρονιά - Μπορεί να ξεπεράσουμε και τα νούμερα του '19»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022 20:08

Σπύρος Κατσούρης: «Με βεβαιότητα φέτος θα είναι μια πάρα πολύ καλή τουριστική χρονιά - Μπορεί να ξεπεράσουμε και τα νούμερα του '19»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο τουριστικός πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Κατσούρης ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν στην Κεφαλονιά:« Όλα δείχνουν με βεβαιότητα ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος. Θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο καλοκαίρι που δεν θα έχουμε τους πανδημικούς περιορισμούς και ο σκοπός φέτος είναι να κεφαλαιοποιήσουμε όλη αυτή την καλή εικόνα που είχε το νησί μας τα τελευταία δύο χρόνια».

Στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων: «Πάρα πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν τις μάσκες πλέον στις πτήσεις. Σίγουρα ο κορονοϊός υπάρχει ακόμα, εμείς εφαρμόζουμε στο έπακρον όλα τα μέτρα που μας υποδεικνύουν. Η ψυχολογία που έχουν οι τουρίστες, δείχνει να μην τους επηρεάζει καθόλου αυτό το κομμάτι και να ανήκει πλέον στο παρελθόν. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα σε κάποιο ξενοδοχείο, ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ και μας δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Δεν υπάρχει όμως κάτι που να μας λέει ότι θα πρέπει να πηγαίνει σε ξενοδοχείο καραντίνας , η να μένει στο ίδιο ξενοδοχείο σε απομόνωση. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική».

Στην ψυχολογία του ταξιδιώτη: « Βλέπουμε ότι όλα αυτά που συνέβησαν τα δύο χρόνια έχουν επηρεάσει τον κόσμο και είναι εμφανές ότι θέλει να ταξιδέψει, να νιώσει την ελευθερία του ταξιδιού. Γι αυτό το λόγο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση φέτος για το νησί μας και αυτή η τάση είναι συνεχώς ανοδική».

Στην έναρξη των πτήσεων ανά χώρα: « Η Γαλλία ,η Ολλανδία, η Ιταλία έχουν ξεκινήσει. Η πτήση από Βερολίνο ξεκινάει τον Ιούνιο και από τον Μάιο ξεκινούν οι πτήσεις από Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη και Μόναχο και φτάνουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου αντίστοιχα. Η προσπάθεια που κάνει η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, με την Ένωση Ξενοδόχων και όλους του φορείς να ενισχύσουμε την Γερμανική αγορά στο νησί μας φαίνεται στην πράξη.

Οι πληρότητες στις πτήσεις της Γαλλίας είναι πάρα πολύ καλές. Ξεκίνησε η TUI 1η Μαΐου από Αγγλία , 3 Μαΐου ήταν η 2η πτήση και οι πληρότητες ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικές».

Στον έως τούδε απολογισμό της έναρξης της τουριστικής σεζόν και στην συνέχεια της: « Η Αγγλική αγορά που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο μας έχει ήδη δείξει την δυναμική της και αυτό σημαίνει ότι επανακάμπτει η Αγγλική αγορά. Αυτό μας βοηθά, γιατί πρωταρχικός στόχος μας είναι η επέκταση της σεζόν. Η Ολλανδική αγορά έχει ξεκινήσει από 22 Απριλίου με πολύ καλές πληρότητες, οι 2 μεγάλοι tour operator της Αγγλίας ξεκίνησαν 1η και 2 Μαΐου, η TUI στις 3 Μαΐου έφερε 600 και κάτι άτομα στο νησί μας. Έως τις 10 Μαΐου οι πληρότητες θα είναι πάρα πολύ καλές. Ξεκινάει μετά η Γερμανική αγορά με τις πτήσεις της CONDOR,που είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία που επετεύχθη και αργότερα ξεκινάει και η Easy Jet από το Βερολίνο, μία σύνδεση που διεκόπη και τώρα επανέρχεται. Υπάρχει μια αυξητική τάση στην Γερμανική αγορά και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί, γιατί δουλεύαμε στοχευμένα σε αυτή την αγορά».

Στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων : « Μέχρι στιγμής αναμένουμε ακόμα γύρω στις 130 αφίξεις. Έχουμε ξεκινήσει από τον Απρίλη , είναι πολύ σημαντικό ότι δεν θα έχουμε τους πανδημικούς περιορισμούς, οπότε ο κόσμος θα βγαίνει και θα κυκλοφορεί ελεύθερα. Βλέπουμε και ότι οι πληρότητες των κρουαζιερόπλοιων είναι καλές , έχει μια πάρα πολύ καλή εικόνα μέχρι στιγμής και φαίνεται ότι επανερχόμαστε στους ρυθμούς του 2019»

Στις συγκρίσεις που επιχειρούνται από τοπικά site με άλλες περιοχές: « Αν βάλουμε τα νούμερα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, μπορεί να ξεπεράσουμε και τα νούμερα του 2019. Εμείς ως νησί αυτό που βλέπουμε και μιλώντας με τους επιχειρηματίες, είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση. Όσον αφορά τις συγκρίσεις, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πράγματα τα οποία είναι ανόμοια. Η Κεφαλονιά έχει ένα ταβάνι στην δυναμική των κλινών της σε σχέση με άλλες περιοχές, άλλα αεροδρόμια όπως το Άκτιο εξυπηρετούν πολλές περιοχές, η κριτική είναι καλή γιατί γινόμαστε καλύτεροι, αλλά το να συγκρίνουμε μεγέθη τα οποία είναι τελείως διαφορετικά, νομίζω ότι είναι επιζήμιο. Όλοι οι φορείς είναι ανοιχτοί στο διάλογο και όποτε έχουμε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα είναι πρόθυμοι να συζητηθεί και να λυθεί. Όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και η λύση, γιατί λύνουμε τα προβλήματα του προορισμού μας και η βιτρίνα μας έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα γίνεται.»

Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις με την έλλειψη εργαζόμενων: « Είναι πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Τον Απρίλιο η Easy Jet ακύρωσε κάποιες πτήσεις και η British Airways σε κάποιους άλλους προορισμούς γιατί δεν είχανε προσωπικό. Μειώσανε τα προηγούμενα χρόνια τον στόλο τους και φέτος δεν έχουνε το προσωπικό για να επανέλθουνε στο πτητικό πρόγραμμα του 2019. Αυτό που βλέπουμε στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις και είναι η μεγάλη σπαζοκεφαλιά της φετινής σεζόν, είναι ότι το προσωπικό που δούλευε σε εποχιακές δουλειές, προτίμησε τα 2 χρόνια της πανδημίας να αλλάξει τομέα. Θεωρώ ότι πρέπει να δουλεύουμε από τώρα γι αυτό το πρόβλημα, γιατί θα μας απασχολήσει και του χρόνου»

Στην εκτίμηση του για την φετινή σεζόν: «Η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί πάρα πολύ καλά, είμαι αισιόδοξος, όλες οι αγορές έχουν αυξημένη ζήτηση και ελπίζω ότι τον Οκτώβριο όταν θα κάνουμε ταμείο, θα είμαστε πολύ καλύτερα από το 2019».

Ακλουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-413697746?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250