Κεφαλονιά: Τα άγνωστα μυστικά της "Δράκαινας"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:56

Κεφαλονιά: Τα άγνωστα μυστικά της "Δράκαινας"

Γνωστά και άγνωστα «μυστικά» του αθέατου αλλά τόσο σημαντικού Σπηλαίου Δράκαινα, που βρίσκεται στο απόκρημνο και εντυπωσιακό φαράγγι του Πόρου στη Noτιοανατολική Κεφαλονιά, θα αποκαλυφθούν αύριο στις 7 μμ., στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136, Θησείο).

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία» που διοργανώνει ο ΣΕΑ, η Δρ. Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού - ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΑΙΘΠΑ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος των προϊστορικών επιχώσεων της Σπηλιάς της Δράκαινας, θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Σπήλαιο Δράκαινα στο φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς: η αρχαιολογική και κοινωνική διάσταση 20 χρόνων έρευνας».

«Οι πρώτες μη συστηματικές ανασκαφές στη "Σπηλιά της Δράκαινας" ή "του Δράκου τ΄αχούρι", όπως τη λένε οι ντόπιοι, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1992 από τρεις γυναίκες αρχαιολόγους, την Ευαγγελία-Μιράντα Χατζιώτη (Διευθύντρια των Ανασκαφών του Σπηλαίου μέχρι το 2002), την Ελένη Κοτζαμποπούλου και εμένα. Μετά από έρευνα λίγων ημερών διαπιστώσαμε ότι η σπηλιά έκρυβε στα σπλάχνα της αφενός αρχαιότητες των ιστορικών χρόνων και αφετέρου επιχώσεις της νεολιθικής εποχής», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η κ. Στρατούλη, αναφερόμενη στην πρώτη ομάδα αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού που 20 χρόνια πριν διατάραξε την ησυχία των ... νυχτερίδων της σπηλιάς.

the best




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250