Καλλιτεχνική ομάδα φοιτητών «arteion» : Ξεκινά τις δράσεις της με εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 22:55

Καλλιτεχνική ομάδα φοιτητών «arteion» : Ξεκινά τις δράσεις της με εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Με αφορμή την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘arteion’ του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη δράση της. Μία εκδήλωση με μουσική, θέατρο και ποίηση που θα λάβει χώρα στις 5.00 μ. μ. στο παλιό κτήριο της σχολής μας. Η καλλιτεχνική ομάδα

 

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ήταν ένα εγχείρημα από φοιτητές για τους φοιτητές, δεν είναι πολιτικά χρωματισμένη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καθησυχάζεται ή σταματάει να σκέφτεται, δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά σε άτομα με ιδέες και όρεξη. Αγκαλιάζει και φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπάνε την τέχνη, την όποια μορφή τέχνης, το τραγούδι, την ποίηση, τη συγγραφή γενικότερα, το χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική.

Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους ευαισθητοποιημένους να πλησιάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να διδάξουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Αυτό άλλωστε είναι που θέλουμε να πετύχουμε σε αρχικό στάδιο, τον προβληματισμό των φοιτητών, να τους αποτραβήξουμε από τους άσκοπους καφέδες, τις ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή και να μάθουμε όλοι μαζί να σπαταλάμε δημιουργικά το χρόνο μας προς όφελος όχι μόνο δικό μας αλλά και των συμφοιτητών μας.

Σε ένα δεύτερο στάδιο - το οποίο δεν περιμέναμε να πετύχουμε τόσο γρήγορα- είναι η δημιουργία μίας εκδήλωσης, μίας συναυλίας, μίας παράστασης που θα ψυχαγωγεί τους φοιτητές και θα τους προβληματίζει. Ήταν μία έκπληξη και για εμάς αφού δεν περιμέναμε με μοναχά τρεις συναντήσεις και μία βδομάδα προετοιμασία να βγει κάτι τόσο όμορφο και συντονισμένο. Όπως έδειξε όμως η τελευταία πρόβα μας σήμερα, με δουλεία, θέληση, οργάνωση συνεργασία και κυρίως λειτουργώντας σαν ομάδα τίποτα δεν είναι ανέφικτο αφού όταν ένας από εμάς ‘’στραβοπατήσει’’ υπάρχει δίπλα του κάποιος να του απλώσει το χέρι και να του δώσει ώθηση, να τον διορθώσει.

Δεν στοχεύουμε ούτε στο κέρδος ούτε στην αυτοπροβολή αλλά στη δημιουργική απασχόληση, στην αναζήτηση και την έκφραση.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σχολής. Μία σχολή επικοινωνίας δεν νοείται να μην καταπιάνεται με την τέχνη αφού η τέχνη είναι έκφραση, μέσο επικοινωνίας για ανθρώπους που μιλάνε ακόμη και διαφορετική γλώσσα. Οι φοιτητές έχουν αγαπήσει την καλλιτεχνική ομάδα γιατί βρήκαν ένα τρόπο να ακουστούν μέσα από αυτή, να πουν όσα τους φοβίζουν, όσα τους οργίζουν και όσα αγαπάνε. Ελπίζουμε η αυριανή μέρα να είναι μόνο η αρχή για μία σειρά δράσεων που θα συνεχιστεί όταν εμείς η σημερινή Καλλιτεχνική ομάδα θα έχουμε αποχωρήσει από το ΤΕΙ.

arteion