Κώστας Ευαγγελάτος: Συμμετοχή σε τρεις Διεθνείς Εκθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 12:10

Κώστας Ευαγγελάτος: Συμμετοχή σε τρεις Διεθνείς Εκθέσεις

Ο Κώστας Ευαγγελάτος έχει λάβει μέρος με ζωγραφικά του έργα σε διεθνείς εκθέσεις που διοργανώθηκαν πρόσφατα στο εξωτερικό. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση Ευρωπαίων καλλιτεχνών που έγινε στη MEDIATEQUE MUNICIPALE της όμορφης παραθεριστικής πόλης της Νότιας Γαλλίας Sigean, με τίτλο " L' ETE A SIGEAN ".

Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης συμμετείχε με τρία αφαιρετικά μεσογειακα τοπία. Ακολούθησε η συμμετοχή του με δύο πρωτότυπες συνθέσεις του στη μεγάλη έκθεση διεθνών καλλιτεχνών, με τίτλο DRACHEN στο Γερμανικό DRACHENMUSEUM στο LINDENFELS, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2013. Στο περίφημο αυτό Μουσείο, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, οπτικοποιούνται εικαστικά οι μύθοι για τους δράκους-dragons.

Στη έκθεση αυτή συμμετέχουν με έργα τους 270 καλλιτέχνες από 39 χώρες. Επίσης από τις 31 Οκτωβρίου θα έκτεθεί μία σύνθεση του στο πολύ ενδιαφέρον mail art project, που θα γίνει στη Law Court Gallery της γερμανικής πόλης Minden, με τον πολιτικοποιημένο τίτλο: " IS THAT RIGHT ", που επιχειρεί κριτικά να θίξει θέματα της σύγχρονης δικαιοσύνης.

Σημειωτέον ότι ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι από τους πρωτεργάτες του κινήματος mail-art στην Ελλάδα και έχει αναλύσει το φαινόμενο σε θεωρητικά του κείμενα, τα οποία έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικές ημερίδες και περιλαμβάνονται σε εκδόσεις με θέματα τέχνης και παγκοσμιοποίησης.