Σεμινάριο φυτικής βαφής νημάτων στον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΆΚΑΡΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2025 10:40

Σεμινάριο φυτικής βαφής νημάτων στον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΆΚΑΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΒΑΦΗΣ ΝΗΜΑΤΩΝ

Το Εργαστήρι Υφαντικής μπαίνει δυναμικά φέτος! Η Βασιλεία Ανηψητάκη έρχεται στο Ληξούρι και στο μικρό υφαντουργείο στην ΑΝΆΚΑΡΑ (στο παλιό υφαντουργείο της ΒΕΣ), για να μοιράσει λίγη από την πολύχρονη και πολυδιάστατη γνώση της.

Το Σάββατο 13/9 στις 18:00 και την Κυριακή 14/9 στις 11:00 το πρωί, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο της χειροποίητης βαφής νημάτων με φυσικά υλικά. Φέρτε και τα δικά σας φυτά, να δούμε τι χρώμα θα βγάλουν!

Είσοδος ανοιχτή κι ελεύθερη για όλες και όλους!!!

Ποιά είναι όμως η Βασιλεία Ανηψητάκη;

Η Βασιλεία Ανηψητάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. (1974 – 1980).

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με την Ειρήνη Κουρτίδου και τον Γιώργο Ρόρρη, υφαντικής με την Σοφία Τσουρινάκη στο ΣΕΝ, εγκαυστικής (ζωγραφική με θερμό κερί, γνωστή από τα πορτρέτα του Φαγιούμ) με την Κατερίνα Περιμένη, τοιχογραφίας (fresco) με τον Αγγελο Μπλιά και αραβικής Καλλιγραφίας με την Ειρήνη Γκόνου στο Μουσείο Μπενάκη.

Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.


Ετικέτες:


336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250