Η ιστορία έγινε τραγούδι: Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία στο Αργοστόλι

Την Δευτέρα το βράδυ, το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» πλημμύρισε από συγκίνηση, ήχους και μνήμες, καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επετειακή χορωδιακή εκδήλωση προς τιμήν της 161ης επετείου από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864–2025).
Η βραδιά αποτέλεσε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, με συνδιοργανωτές τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Αργοστολίου, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τέσσερις εξαιρετικές χορωδίες του τόπου:
- τη Γυναικεία Χορωδία της Χ. & Μ. Αργοστολίου με μαέστρο την Αλεξία Μαρτσέλου
- τη Δημοτική Χορωδία Ιθάκης υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Θεοτοκάτου
- τη Γυναικεία Χορωδία Δήμου Αργοστολίου με μαέστρο τη Σταυρούλα Πολλάτου
- καθώς και την Ανδρική Χορωδία Αργοστολίου και τη Μαντολινάτα Αργοστολίου επίσης υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Θεοτοκάτου
Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική. Ο μεταδιδακτορικός ερευνητής, καθηγητής μουσικολογίας και συγγραφέας Λαμπρογιάννης Πεφάνης πραγματοποίησε μία εμπνευσμένη ιστορική αναφορά στη μουσική της εποχής των Ριζοσπαστών, φωτίζοντας με επιστημονικό βάθος τις πολιτισμικές πτυχές αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου για τα Ιόνια Νησιά.
Η βραδιά έκλεισε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, γεμάτη περηφάνια, σεβασμό στην ιστορία και μελωδίες που ταξίδεψαν το κοινό πίσω στον χρόνο, τιμώντας την ταυτότητα και τον αγώνα των προγόνων για την Ένωση με την Ελλάδα.
Εικόνες: Neil Jackson
Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ