«Κάθε χρόνο θέλουμε να παρουσιάζουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο» - Η δασκάλα χορού του ΜΠΑΛΛΟΥ, μιλάει για την αποψινή εκδήλωση (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 12:11

«Κάθε χρόνο θέλουμε να παρουσιάζουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο» - Η δασκάλα χορού του ΜΠΑΛΛΟΥ, μιλάει για την αποψινή εκδήλωση (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε η δασκάλα χορού και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Συλλόγου  ΚΡΑΝΙΑΣ «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ»  Ελένη Λιναρδάτου και μίλησε για την φετινή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στα παραδοσιακά πανηγύρια.

«Το φετινό μας αφιέρωμα είναι στα πανηγύρια. Ένα πολύ γνωστό στοιχείο του λαϊκού μας πολιτισμού, ένα στοιχείο που ακόμα και στις μέρες μας ο κόσμος συμμετέχει με την καρδιά του, γιατί βρίσκει την ευκαιρία να ανταμώσει με τους φίλους του, να διασκεδάσει, να χορέψει. Πάντα το πανηγύρι έχει μία λαϊκή βάση και ο κόσμος το έχει στο πετσί του. Στην εκδήλωση θα ακουστούν πολλά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για το πανηγύρι. Δεν είναι μόνο μια μορφή διασκέδασης».

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο. Ο Σύλλογος έχει παρουσιάσει – όλα αυτά τα χρόνια – καινούργιους χορούς και κάθε φορά προσπαθεί να έχει κάτι το ξεχωριστό. Έτσι και φέτος θα παρουσιάσουμε χορούς που δεν είναι γνωστοί στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί το ψάχνουμε το θέμα και δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε. Εγώ ασχολούμαι με αυτό όλη μου τη ζωή και κάθε φορά που βρίσκω κάτι καινούργιο ενθουσιάζομαι».

«Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Και οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ακόμα και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά και κάνουν την δική τους ζωή, έρχονται και συνεχίζουν τον χορό. Υπάρχουν άτομα που ξεκίνησαν εδώ και κάθε χρόνο έρχονται από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν μένουν, για να χορέψουν, έστω και τελευταία στιγμή. Αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς. Εμείς αυτό που νιώθουμε και λέμε πάντα, είναι ότι ο Μπάλλος είναι μια μεγάλη οικογένεια και έχουμε δέσιμο, αγάπη, εκτίμηση. Είναι σχέση ζωής».

Η κυρία Λιναρδάτου έκανε αναφορά στους συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο. Και βεβαίως στους χορευτές οι οποίοι αφήνουν τις δουλειές τους για να βρίσκονται στις πρόβες και την εκδήλωση. Φέτος οι χορευτές είναι 140.




00 inkefalonia general ad 300X250