Οι μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 14:55

Οι μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι στην Κεφαλονιά

Το Inkefalonia.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις πιο μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το φετινό καλοκαίρι στην Κεφαλονιά.

-> Δείτε αναλυτικά Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου
-> Δείτε αναλυτικά Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ληξουρίου
-> Δείτε αναλυτικά Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμης

-> MORE (UK) Cultural Summer 2023 in the Municipality of Argostoli - All events

Ολοκληρωμένες

Δευτέρα 24 Ιουλίου Αργοστόλι, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
«ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Ώρα έναρξης παράστασης 21.00
Μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζή- σουν στην ίδια παράξενη χώρα. χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, κα- θιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδί- ες του Σαίξπηρ. Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Αρης Τρουπάκης, Γιωργος Ζιόβας, Χρήστος Μουστάκας, Στάθης Παναγιωτίδης.

Τρίτη 1 Αυγούστου, Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου
Σωκράτης Μάλαμας live στη Κεφαλονιά
Εναρξη 21.30
Ο Σωκράτης Mάλαμας ξεκινάει τις καλοκαιρινές του συναυλίες και μας περιμένει την 1 Αυγούστου σε μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου.

Τετάρτη 2 Αυγούστου, Σάμη, Λιμεναρχείο Σάμης
Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια
Ώρα 21.30
Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα party της χρονιάς και με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τόσο καλά για να μας διασκεδάζει! Με χαρά, ελπίδα, χιούμορ, εξαιρετικά θετική διάθεση, με μελωδία και ρυθμό

Σάββατο 5 Αυγούστου, Αργοστόλι, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
Συναυλία: «Τα Λαϊκα Του Πολυκανδριώτη»
Ώρα  21.00
Συναυλία: «Τα Λαϊκα Του Πολυκανδριώτη» Συμμετέχουν 3 μπουζούκια από το μουσικό σύνολο οι Επόμενοι, οι τραγουδιστές  Χριστίνα Μιχαλάκη, Μπάμπης Βελισσάριος  & Μελίσσα Μαρκαντωνάτου  και η λαϊκή ορχήστρα  του συνθέτη. Ο συνθέτης  και σολίστ  στο μπουζούκι Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους συνεργάτες  του σε μια παράσταση  εμπειρία. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 7 Αυγούστου, Αύλειος χώρος Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου
Μεγάλη Πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Ληξούρι με την Ρένα Μόρφη και την μπάντα της.
Επίσης, ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο από τους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ και μέλη της κοινότητας ΡΟΜΑ, όπου θα αναδειχθεί η μεγάλη προσπάθεια εκπαίδευσης που γίνεται στα Άτομα με Αναπηρία, καθώς επίσης και η ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία του νησιού μας.

Τρίτη 8 Αυγούστου, Αύλιος χώρος ΞΕΝΙΑ
ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ on tour...
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια προπωλούνται:  Viva.gr
Φαντάσου μια παράσταση με σενάριο, ακριβά κοστούμια και ποιότητα. Τώρα ξέχασέ τα όλα αυτά και πάμε να μεταφερθούμε σε ένα comedy show που εσύ, ο θεατής, έχεις τον έλεγχο. Εσύ μπαίνεις στο ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου ακόμα και ηθοποιού και ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος υπακούν στις πιο τρελές σου ιδέες.

Τετάρτη 9 Αυγούστου, Πύλαρος, Δημ. Σχολείο Μακρυώτικα
Θεατρική παράσταση Τα “Παντρολογήματα”
Ώρα έναρξης παράστασης 21.00
Το γνωστό έργο του Νικολάι Γκόγκολ αποτελεί μία τρελή κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις, η οποία μοιάζει σχεδόν να έχει γραφτεί στη σημερινή εποχή. Τα “Παντρολογήματα” αφηγούνται την ιστορία μιας προξενήτρας η οποία προτείνει τρεις υποψήφιους γαμπρούς σε μια πανέμορφη νύφη.
Ερμηνεύουν: Αλ. Εσκενάζη, Κ. Δάβρη, Αντ. Βαρθαλίτης, Σ. Μπαντούνας, Β. Φακανάς, Σ. Εσκενάζη. Σκην.-κοστ.: Μ. Σδούγκος.

Πέμπτη 10 Αυγούστου, Έρισσος, Γυμνάσιο Μεσοβουνίων
Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο
Ώρα 20.30.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, Αργοστόλι,  Δημοτικό Στάδιο "Aνδρέας Βεργωτής"
Ελευθερία Αρβανιτάκη- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «ΜAZI και το καλοκαίρι»
Ώρα 21.15
Μια συνάντηση που είναι βέβαιο πως θα μας συγκινήσει με την ποιότητα της, με το πάθος, την ένταση αλλά και την υπέροχη αλήθεια της!

Παρασκευή 18 Αυγούστου, Λιμάνι Ληξουρίου
1ο PALI EKEI MUSIC FESTIVAL
Εισιτήρια προπωλούνται:  Viva.gr
Ο Εισβολέας, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Villagers of Ioannina City, οι Soup, dj sets από Amnesia + friends και άλλα πολλά έρχονται στο λιμάνι της πόλης και συγκεκριμένα στον βραχίονα του Ληξουρίου για μια μαγική βραδιά μέσα στην καρδιά του Αυγούστου.

Κυριακή 20 Αυγούστου, Ληξούρι, Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Αντωνίου Ληξούρι
Συναυλία με τους ΠΥΞ ΛΑΞ
Ώρα 21:00
Εισιτήρια προπωλούνται : Viva.gr
Ο Ν.Ε.Ο.Λ. διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους θρυλικούς ΠΥΞ ΛΑΞ. Οι  πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, που ενσαρκώνουν την ενωτική δύναμη της μουσικής, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, που ζωντανεύουν τις παρέες και βάζουν φωτιά στα συναισθήματα. Οι αιώνιοι αγαπημένοι του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού τραγουδούν για τις “παλιές” και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα , να δίνουν συναυλίες!

Τρίτη 22 Αυγούστου, Αργοστόλι, Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής»
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ‘53 - 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ  ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ» Με τις : ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ,  ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ώρα: 21.00.
Με Μουσικό Κουαρτέτο υπό τη Διεύθυνση και Ενορχήστρωση του Πιανίστα Τάκη Φαραζή. Συμμετέχουν: Φιλαρμονική Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», Μαντολινάτα Αργοστολίου  & η Παρέα των Κανταδόρων της Λειβαθούς Ιδέα-Επιμέλεια Προγράμματος, Παρουσίαση & Ανάγνωση Κειμένων: Όλγα Λασκαράτου Οπτικό Υλικό: Χρήστος Τόλης. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 23 Αυγούστου, Αργοστόλι, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
STAND UP COMEDY - ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Ώρα: 21.00.
Εισιτήρια προπωλούνται: Viva.gr
Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου, ένα από τα αχτύπητα κωμικά δίδυμα της νέας ελληνικής κωμικής σκηνής, υπογράφουν «Σύμφωνο Επιβίωσης» και σχολιάζουν,  σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν και ερεθίζουν  το κοινό μέσα σε ένα καταιγιστικό δίωρο!  Απορίες, καταγγελίες, ποιήματα κι όλης της γης τα κρίματα, αμέσως συγχωρούνται  κι ευθύς ξαναγεννιούνται! Φίλε μου σκέψου φρόνιμα και έλα να τους δεις γιατί αργά ή γρήγορα μπροστά σου... θα τους βρεις.