Συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη στο inkefalonia.gr: "Τα παιδιά θα χαρούν ένα διαμάντι της παιδικής λογοτεχνίας που έρχεται στο νησί χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 09:20

Συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη στο inkefalonia.gr: "Τα παιδιά θα χαρούν ένα διαμάντι της παιδικής λογοτεχνίας που έρχεται στο νησί χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ για το INKEFALONIA.GR

Με χαρά θα σας έχουμε και εφέτος στην Κεφαλονιά τόσο στο Αργοστόλι όσο και στο Ληξούρι με την παραμυθένια όπως διαβάζουμε και ακούμε παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ …

Κ.Ρ. Πολυαγαπημένη η Κεφαλονιά μια που έχω τρεις φανατικούς Κεφαλονίτες στο σπίτι μου, τρεις Κουλουμπήδες. Χαίρομαι τόσο πολύ κάθε φορά που έρχομαι στην πανέμορφη Κεφαλονιά. Και χαίρομαι ακόμα γιατί τα παιδιά θα χαρούν ένα σπουδαίο έργο, ένα διαμάντι της παιδικής λογοτεχνίας που έρχεται στο νησί χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα. Ένα αριστούργημα που έγινε θέατρο για να δίνει χαρά και γνώσεις σε μικρούς και μεγάλους.  

Πότε με το καλό θα μας έρθετε

Κ.Ρ. Θα έχουμε παραστάσεις Τρίτη 25 Ιουλίου στο Αργοστόλι, στον Αύλειο χώρο του Ξενία και Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Ληξούρι,  ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 1ο δημοτικό Ληξουρίου

300X250 PARAMYTHI PERIODEIA 2023

Μιλήστε μας για την παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ….τι πραγματεύεται

Κ.Ρ.  Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου  βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός.

Τα ονόματα που δίνει στους ήρωες της η κορυφαία πεζογράφος, ξεδιπλώνουν εύκολα τον κάθε χαρακτήρα του έργου

Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος) ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα.

Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή ή Ελένη Ζιώγα) μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το  διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους…

Και βέβαια δεν θα πω περισσότερα.  Το σίγουρο είναι ότι το έργο μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τις παραστάσεις που ανεβάζετε κάθε χρόνο

Τα έργα που απευθύνονται στα παιδιά πρέπει να έχουν ενδιαφέρουσα πλοκή, να ψυχαγωγούν αλλά συγχρόνως να προσφέρουν τροφή για σκέψη, γνώσεις αλλά και διασκέδαση. 

Είναι δεδομένη η επιτυχία των παραστάσεων της Κάρμεν Ρουγγέρη και αν ναι για ποιο λόγο

Πιστεύω γιατί η παιδική μας σκηνή έχει πείσει τον κόσμο ότι δημιουργεί τις παραστάσεις  της με σεβασμό και πολλή αγάπη.

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ 004

Η συνεργασία με την κόρη σας Χριστίνα Κουλουμπή είναι πολυεπίπεδη …Συν σκηνοθετείτε πολλές παραστάσεις σας και η Χριστίνα πάντα υπογράφει τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που παρουσιάζετε…. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η συνεργασία σας

Κ.Ρ. Η συνεργασία μας είναι υπέροχη, δημιουργική και πάντα τέτοια που να κατευθύνει την σκηνοθεσία. Η Χριστίνα με μαγεύει αλλά μαγεύει και καθηλώνει και τους μικρούς μας φίλους που όπως ξέρετε είναι το δυσκολότερο κοινό.  

Γνωρίζουμε ότι πάντα επιλέγετε με αξιοκρατικά κριτήρια τους ηθοποιούς που παίζουν στις παραστάσεις σας… Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή τους; Είναι σύνηθες αυτό στον χώρο του θεάτρου;

Κ.Ρ. Το βασικό κριτήριο είναι να μπορούν να καταθέτουν την ψυχή τους κάθε μέρα, ακόμα και όταν το θέατρο είναι γεμάτο με παιδιά που έρχονται με το σχολείο.  

Πότε η Κάρμεν Ρουγγέρη αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο για παιδιά;

Κ.Ρ. Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά μου, για να περνάμε καλά, έφτιαξα μια θεατρική ομάδα. Εκεί βρήκα πραγματικά τον εαυτό μου.  

Γιατί δεν σκηνοθετείτε και παραστάσεις για ενήλικες;

Κ.Ρ. Γιατί μου αρέσουν τα δύσκολα και πάντα γιατί θέλω να είμαι μια από τους δημιουργούς που ασχολούνται με σοβαρότητα με το θέατρο για παιδιά. Στο θέατρο για μεγάλους υπάρχουν πολλοί και σπουδαίοι σκηνοθέτες και συγγραφείς. 

Δεν σας έχουμε δεί τελευταία να παίζετε στο θέατρο …είναι επιλογή σας ή δεν σας έχει γίνει κάποια αξιόλογη πρόταση ?

Κ. Ρ. Προτάσεις μου έχουν γίνει πολλές. Αρνούμαι γιατί θέλω να είμαι πάντα παρούσα στις παραστάσεις μας όπου τα πρωινά μου είναι κλεισμένα. Ε… το βράδυ το θέλω να το περνώ στο σπίτι μου.  

Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεόραση είναι στα επόμενα σχέδιά σας;

Κ.Ρ. Βεβαιότατα, αν μου προταθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόταση. 

Τι γεμίζει την καθημερινότητα της Κάρμεν Ρουγγέρη ώς άνθρωπο όχι ώς καλλιτέχνη;

Κ.Ρ. Και τι δεν την γεμίζει. Μαγείρεμα, κολύμπι, γράψιμο, διάβασμα, baby sitting, βόλτα με τον σκύλο, κ.λ.π. 

Μια ευχή από την Κάρμεν Ρουγγέρη την Κάρμεν των παραμυθιών για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Κ.Ρ. Να κρατήσουν την παιδικότητά τους, γιατί τα χρόνια κυλούν σαν το νερό και θα ‘χουν χάσει τα καλύτερά τους χρόνια μπροστά σε ένα κινητό και ένα laptop, χωρίς να παίζουν, να τρέχουν, να διασκεδάζουν.

KARMEN 1




00 inkefalonia general ad 300X250