Και εγένετο… Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων “Το Αγκαλάκι”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 13:05

Και εγένετο… Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων “Το Αγκαλάκι”

Είναι αλήθεια πως η ιδέα για τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Συλλόγου που θα έχει έδρα τα Πουλάτα και θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χωριό μας, υπήρχε εδώ και χρόνια. Και φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου για το εγχείρημα αυτό έφτασε!

Εχθές το βράδυ λοιπόν συγκεντρώθηκαν αρκετοί συγχωριανοί μας προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία αυτή, συνεπικουρούμενοι από τον επίσης συγχωριανό μας δικηγόρο που ανέλαβε τη σύνταξη του καταστατικού. Θα ακολουθήσει φυσικά η έγκρισή του, η εκτέλεση όλων των αναγκαίων νομικών ενεργειών ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει νομική προσωπικότητα και φυσικά η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες επιμέρους λεπτομέρειες, το σίγουρο είναι πως το όνομα του Συλλόγου αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι “Αγκαλάκι”, καθώς το σπήλαιο του χωριού μας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο μας.

Πρόκειται ασφαλώς για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχθεί από όλους μας, προς όφελος των Πουλάτων. Από τους μεγαλύτερους που θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους και τους νεότερους που θα αναλάβουν δράση με οδηγό τον ενθουσιασμό και την ορμή τους.

Όπως άπαντες συνομολόγησαν εχθές, στη συλλογική αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άλλωστε οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που λειτουργούν δημοκρατικά, συντεταγμένα και σε στέρεες βάσεις, συμβάλουν στην προστασία του πολιτισμού σε όλες του τις παραμέτρους και τα επίπεδα. Από τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέχρι την προστασία του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Και από τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη που ειδικά στις μέρες μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μέχρι τη δράση ή την πίεση για την επίλυση προβλημάτων που η εκάστοτε κεντρική, περιφερειακή ή δημοτική αρχή δεν μπορεί ή αδιαφορεί να επιλύσει.

Και τον παραπάνω ρόλο είμαστε σίγουροι πως ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας με την ενεργό δράση όλων μας, θα τον επιτελέσει στο έπακρο!

Πηγή: poulatakefalonias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ