Κώστας Μπαζίγος: «Τιμάμε του 16 πρωτεργάτες του Συνεταιρισμού – Πάντα προσπαθούμε να εξελισσόμαστε» (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 14:12

Κώστας Μπαζίγος: «Τιμάμε του 16 πρωτεργάτες του Συνεταιρισμού – Πάντα προσπαθούμε να εξελισσόμαστε» (COSMOS 96,5)

Ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς  Κώστας Μπαζίγος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνεται για τα 40 χρόνια λειτουργίας του συνεταιρισμού.

«Πέρασαν 40 χρόνια, με αρκετές δυσκολίες, κόπους, θυσίες αλλά και πολλές χαρές, επιτυχίες…Ήταν ένας δύσκολος δρόμος που όμως έχει φτάσει σε ένα καλό σημείο. Πριν 40 χρόνια 16 άτομα αποφάσισαν να μαζευτούν, να ιδρύσουν τον συνεταιρισμό, ο οποίος πολύ σύντομα απέκτησε ορμή καθώς 160 αγρότες του 1982 εισχώρησαν στον συνεταιρισμό, απέκτησαν υπόσταση… Αυτή είναι πάνω κάτω η ιστορία μας. Για να τιμήσουμε τους 16 πρωτεργάτες και κάποιους που συνέβαλαν στην πορεία του συνεταιρισμού, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κάνουμε μια εκδήλωση στο Οινοποιείο  στις 6 το απόγευμα».

«Έχουμε την τιμή και την χαρά, ο συνεταιρισμός μας να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Είμαστε πολύ ευτυχείς για αυτό. Αν και περάσαμε δύσκολες στιγμές (ΙΑΝΟΣ, Μπάλος, covid) τα καταφέραμε, όλοι μαζί. Διαχρονικά καταφέραμε να πάρουμε τα θετικά από τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε όλες τις θέσεις».

«Οι οινοτουριστικές εγκαταστάσεις μας είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και κάθε χρόνο δεχόμαστε περίπου 70 με 80 χιλιάδες επισκέπτες. Οι εγκαταστάσεις μας είναι τέτοιες που μπορούν να υποδεχτούν τόσο κόσμο και οι επισκέπτες μένουν ευχαριστημένοι. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην προβολή του νησιού. Όπως και τα υπόλοιπα οινοποιεία του νησιού».

«Το να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την Ρομπόλα, είναι μια συνεχής προσπάθεια. Παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο (η Ρομπόλα και τα κεφαλλονίτικα κρασιά) δεν επαναπαυόμαστε. Στα άμεσα μας σχέδια είναι μια πλήρης ανακατασκευή των οινοποιητικών εγκαταστάσεων. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025. Τα 2.000 τμ θα ρετουσαριστούν πλήρως (κτιριακά και εξοπλισμός)».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση και την προβολή της Ρομπόλας από τους επαγγελματίες. Γνωρίζουν ότι προσφέροντας Ρομπόλα στον επισκέπτη συμβάλλουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Βέβαια δεν μπορείς να αποκλείσεις από την αγορά τα κρασιά άλλων περιοχών και έτσι ο επισκέπτης είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που θέλει. Αλλά δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους επαγγελματίες».