Άνοιξε η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 14:28

Άνοιξε η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης

.Στέλιος Παπαναστασίου Η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης άνοιξε στην Ελβετία σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Σίγουρα δεν ενδείκνυται για καρδιακούς. Η στενή γέφυρα μήκους 100 μέτρων εκτείνεται πάνω από μια άβυσσο βάθους 500 μέτρων.

Μια ελβετική εταιρεία που κατασκευάζει συρματόσχοινα για αυτοκίνητα έφτιαξε την υψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης στις Ελβετικές Άλπεις για να τιμήσει την εκατοστή επέτειο από το άνοιγμα του περάσματος Ενγκελμπεργκ-Γκερσνιαλπ τον Ιανουάριο του 1913.

image-436143-galleryV9-koor

Το να διασχίσει κανείς το «μονοπάτι του γκρεμού Τίτλις», όπως εναλλακτικά αποκαλούνε την γέφυρα αυτή, υπόσχεται γερές συγκινήσεις, μιας είναι μόλις ένα μέτρο φαρδύ και εκτείνεται πάνω από ένα γκρεμό 500 μέτρων.

image-436140-galleryV9-emgv

Στα 3.000 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας, η -ικανή να προκαλέσει ίλιγγο- πεζογέφυρα θα βοηθήσει τους επισκέπτες να «θαυμάσουν το ύψος, την απεραντοσύνη και το μεγαλείο των Ελβετικών Άλπεων», σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας Τίτλις Ροτέιρ, η οποία εγκαινίασε το αξιοθέατο την Παρασκευή.

image-435272-galleryV9-odck

Για όσους χρειάζονται περισσότερες εγγυήσεις, οι κατασκευαστές λένε ότι η γέφυρα δεν γίνεται να πέσει, ούτε ταλαντώνεται πολύ, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν συνήθως σε αυτό το υψόμετρο. Ευρισκόμενο στην κεντρική Ελβετία κοντά στο Ένγκελμπεργκ, το όρος Τίτλιος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Πηγή: Der Spiegel