Ναυάγιο: «Μαύρες» προβλέψεις από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για τη διάσημη παραλία στη Ζάκυνθο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 13:05

Ναυάγιο: «Μαύρες» προβλέψεις από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για τη διάσημη παραλία στη Ζάκυνθο

 Το διάσημο Ναυάγιο εκπέμπει νέα σήματα κινδύνου. Η Ζάκυνθος στο επίκεντρο με τις εικόνες που ανέβασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, να δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί…

Το Ναυάγιο προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Ζάκυνθος έχει ίσως την πιο διάσημη παραλία της χώρας, αλλά αυτή, κρύβει τους δικούς της κινδύνους. Πρόσφατα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος την επισκέφθηκε και δεν έκρυψε την ανησυχία του, για τις εικόνες που είδε με τα μάτια του.

«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός! Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή.

Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς. Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία” έγραψε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Πηγή: newsit.gr 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ