Ο μύθος γύρω από τη διάρκεια του σεξ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 22:01

Ο μύθος γύρω από τη διάρκεια του σεξ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

unsplash

Σεξ με διάρκεια μαραθώνιου ή 5 λεπτάκια για να μην χάνουμε χρόνο;

Η αλήθεια είναι ότι σε θέματα που αφορούν στο σεξ και την απόλαυση, δεν υπάρχει μία καθολική απάντηση. Δεν μπορούν να μπουν κανόνες ούτε πρέπει. Ωστόσο, μπορούν να καταρριφθούν κάποιοι μύθοι, ειδικά αν τους έχουμε ως ιδεατό στόχο. Όπως, ας πούμε, η ιδανική διάρκεια του σεξ.

Προτιμάς ολονύχτιο σεξ ή θέλεις να διαρκεί λίγο (αλλά με αποτέλεσμα); Είναι γεγονός ότι η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι πολλές ώρες είναι τρομερά καλό πράγμα, ενώ τα λίγα λεπτά είναι μείον και καλό είναι να περνάμε στον επόμενο παρτενέρ αν δεν έχει τεράστια αντοχή. Και φυσικά, δεν μπορεί κανένας να σε κρίνει για αυτή σου την απόφαση. Your vagina, your choice. Κρίνεις όμως βάσει των μύθων που καλά κρατούν ή είναι πράγματι δική σου ανάγκη;

Τι λένε οι ειδικοί

Η σύντομη απάντηση είναι ότι η ιδανική διάρκεια του σεξ εξαρτάται από εσένα. Έχεις μεγάλη όρεξη για πολύωρο σεξ; Βιάζεσαι και θέλεις κάτι πολύ γρήγορο; Διεγείρεσαι εύκολα ή χρειάζεσαι πολύ χρόνο; Στην πραγματικότητα, μόνο το σώμα σου μπορεί να δώσει την απάντηση και πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει σε οργασμό. Αν το δούμε βάσει έρευνας, μία ανάλυση του 2020, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, κατέληξε στο ότι ο μέσος όρος οργασμού για μία γυναίκα, κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν άντρα, είναι στα 14 λεπτά.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, υπήρχε διείσδυση και εναλλαγές σε στάσεις. Και είναι σίγουρα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο εκσπερμάτισης των ανδρών, που ανέρχεται στα 5-7 λεπτά.

Μεγάλη διάρκεια του σεξ (χωρίς προετοιμασία)

Μπορεί ο κόλπος να προσαρμόζεται εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρείται κιόλας. Αν δεν λιπαίνεται επαρκώς, μπορεί να χρειαστεί χρόνο μέχρι να επανέλθει. Συνεπώς, υπάρχει λύση εάν η μεγάλη διάρκεια του σεξ είναι κάτι που σου ταιριάζει.

Πότε η διάρκεια του σεξ είναι πρόβλημα;

«Η διάρκεια του σεξ δεν έχει κανόνες, εκτός αν μάς προκαλεί προβλήματα. Αν η πρόωρη ανδρική εκσπερμάτιση δεν ικανοποιεί μία γυναίκα, τότε μπορεί να προκληθεί εκνευρισμός, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοπεποίθηση και κακή επικοινωνία σε ό,τι αφορά το ζευγάρι. «Δίνουμε μεγάλη σημασία μόνο στη διείσδυση και ορίζουμε το σεξ με αυτόν τον τρόπο, όταν τπάρχουν τα προκαταρκτικά και τα χάδια», εξηγεί η sex therapist Patricia Lopez Trabajo. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει το ζευγάρι να συμφωνεί στον τρόπο με τον οποίο θέλει να γίνεται το σεξ και να μην αποκρύπτει σκέψεις και συναισθήματα από τον παρτενέρ. Κάνουμε ό,τι μάς ταιριάζει και δεν ακολουθούμε μύθους.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ