Beauty Routine – Αυτά δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπο σου, κάνουν κακό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 21:19

Beauty Routine – Αυτά δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπο σου, κάνουν κακό

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη από αυτήν στο υπόλοιπο σώμα μας κι έτσι χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα και προσοχή, ιδιαίτερα ως προς τα προϊόντα που επιλέγουμε να εφαρμόσουμε.


Ακόμα και σε περιπτώσεις diy θεραπειών ομορφιάς, το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό και οι οικονομικότερες λύσεις δεν ενδείκνυνται πάντοτε.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν προϊόντα και ουσίες που είναι απαγορευτικές για το πρόσωπο, όπως:

  • Το οινόπνευμα που ναι μεν μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, αλλά σίγουρα στο πρόσωπο σου κάνει ζημιά. Και αυτό γιατί είναι ένα από αυτά που προκαλούν απίστευτη ξηρότητα, όταν όχι μόνο εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά τρίβεται και σε αυτό. Διαλύει μικρόβια και τα κύτταρα του δέρματος!
  • Τη ζάχαρη, της οποίας η πρόσληψη κάνει εν γένει κακό στην υγεία σου γιατί προσθέτει περιττές θερμίδες. Πολλά λοιπόν από τα diy σκραμπ περιλαμβάνουν τη ζάχαρη ως συστατικό προκειμένου να επιτευχθεί η απολέπιση, αλλά κάτι τέτοιο είναι βλαβερό για το πρόσωπο. Μακροπρόθεσμα η τραχιά υφή της ζάχαρης που τρίβεται επάνω στην επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει και σημάδια γήρανσης.
  • Τη βαζελίνη που είναι ιδανική για άλλου είδους προβλήματα, όπως η έντονη ξηρότητα στο δέρμα, τα τραύματα και άλλες πληγές από τον κρύο αέρα. Όμως αυτό το προϊόν δεν σφραγίζει προσωρινά μόνο υγρασία αλλά και βρωμιά στους πόρους.
  • Το καυτό νερό, το οποίο είναι απολαυστικό την περίοδο του χειμώνα αλλά καταστρέφει τη φυσική υγρασία του δέρματος.  



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250