Πώς να ντυθείς στις διακοπές σου. Ανδρικά outfits ανάλογα με τη δραστηριότητα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 10:05

Πώς να ντυθείς στις διακοπές σου. Ανδρικά outfits ανάλογα με τη δραστηριότητα

Οι διακοπές πλησιάζουν και μαζί τους καταφθάνει η στιγμή που θα χαλαρώσεις, αφήνοντας πίσω τις έγνοιες της καθημερινότητας! Όσο και αν ανυπομονείς για το project “Καλοκαιρινές Διακοπές”, ενδεχομένως δυσκολεύεσαι με την επιλογή των ανδρικών outfits που θα πακετάρεις στη βαλίτσα σου. Θέλεις να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα, αλλά τίποτα περιττό. Θέλεις δροσερά και άνετα σύνολα που θα ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, χωρίς να θυσιάσεις το προσωπικό στυλ σου.

Καλείσαι να πάρεις πολλές αποφάσεις, σωστά; Μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε εδώ και σου δίνουμε χρήσιμα tips για ενδυματολογικές επιλογές στις διακοπές σου ανάλογα με τη δραστηριότητα, ώστε να μην αφήσεις πίσω στην πόλη το στυλ και την πρακτικότητα που σε συντροφεύουν στην πόλη.

Βόλτες στα γραφικά σοκάκια και βραδινό ποτό στο νησί

Για αξέχαστες νύχτες στο νησί και ανέμελες περιηγήσεις στα γραφικά σοκάκια, επίλεξε μονόχρωμο λινό πουκάμισο ή t-shirts με καλοκαιρινά patterns, λινό παντελόνι που θα σε κρατήσει δροσερό και άνετο και συνδύασέ τα με τα αγαπημένα σου λευκά sneakers για απλότητα και στυλ. Εναλλακτικά, συνδύασε ένα πουκάμισο σε γήινους τόνους ή navy blue με τα  passepartout cargo σορτς και minimal ανδρικά sneakers ή εσπαντρίγιες. Αν επιλέξεις βερμούδα με σχέδια, τότε προτίμησε μονόχρωμο πουκάμισο ή t-shirt. Δεν είσαι fan της βερμούδας; Μία stylish εναλλακτική είναι τα παντελόνια chinos! Για τις βραδιές που το ελληνικό μελτέμι προσφέρει δροσερές θερμοκρασίες, μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μακρυμάνικα πουκάμισα, μία ζακέτα ή ένα ελαφρύ μπουφάν.

Περιήγηση στις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου

Οι διακοπές είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις την ιστορία του τόπου που επισκέπτεσαι και να μυηθείς στο πνεύμα των τοπικών παραδόσεων και των ήρεμων ρυθμών των ντόπιων. Εάν επισκεφθείς κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο, προτίμησε άνετα ρούχα που να σε καλύπτουν τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες που θα συναντήσεις σε έναν εκτεθειμένο αρχαιολογικό χώρο, όσο και στους κλιματιζόμενους χώρους ενός μουσείου. Εάν, πάλι, παρευρεθείς σε τοπικό γλέντι ή πανηγύρι, τότε εστίασε στην επιλογή άνετων παπουτσιών, όπως sneakers και σε ελαφριά ρούχα, όπως κοντομάνικο λινό πουκάμισο ή t-shirt και βερμούδα. Και επειδή το γλέντι συνήθως καλά κρατεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μην παραλείψεις να έχεις μαζί σου μία ζακέτα ή ένα λεπτό μπουφάν σε περίπτωση που συναντήσεις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Χαλάρωση στην παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ

Τα βασικά που πρέπει να έχεις μαζί σου στην παραλία είναι ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και αξεσουάρ όπως καπέλο, γυαλιά ηλίου που αναδεικνύουν το σχήμα του προσώπου σου, ανδρικές σαγιονάρες και απορροφητική πετσέτα παραλίας. Για να πετύχεις ένα casual beach look εξοπλίσου με αρκετά μαγιό με μήκος στο ύψος του μηρού. Απόφυγε τα μαγιό τύπου speedo ή τις μακριές βερμούδες, καθώς δεν είναι τάση για φέτος. Επίλεξε ανδρικά μαγιό, μονόχρωμα ή με μοντέρνα μοτίβα, που θα αναδείξουν τον χαρακτήρα σου και θα σου φτιάξουν ακόμη περισσότερο τη διάθεση! Συνδύασε με αμάνικα t-shirts για να αναδείξεις τη γράμμωσή σου ή μονόχρωμα κοντομάνικα για πιο χαλαρό look. Για πιο ιδιαίτερη εμφάνιση από το πρωί μέχρι το βράδυ και για cocktails στο beach bar, συνδύασε με μονόχρωμο ή floral λινό πουκάμισο.

Περιπέτεια στη φύση

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, ενδεχομένως έχεις εντάξει στο πρόγραμμα των διακοπών σου πεζοπορία στο βουνό ή στο νησί. Επίλεξε ανοιχτόχρωμα ρούχα -όπως μπεζ, λευκό ή χακί- που στεγνώνουν εύκολα, με καλή διαπνοή, υψηλή UPF προστασία από τον ήλιο και χαλαρή εφαρμογή. Ιδανικά σου προτείνουμε να επισκεφθείς ένα κατάστημα με ειδικό εξοπλισμό. Για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τους μικροτραυματισμούς από τη βλάστηση που θα συναντήσεις, προτίμησε μακρύ παντελόνι από ελαφρύ ύφασμα και μακρυμάνικη μπλούζα ή πουκάμισο. Σε περίπτωση που επιλέξεις t-shirt, βεβαιώσου ότι καλύπτει την περιοχή των ώμων για να αποφύγεις την τριβή με το backpack. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψεις τα γυαλιά ηλίου και τη μπαντάνα ή το καπέλο που θα προστατεύσουν το κεφάλι αλλά και την περιοχή του αυχένα, καθώς και ειδικά παπούτσια πεζοπορίας.

Ακολουθώντας τα tips που σου δώσαμε, μπορείς εύκολα να ντυθείς έξυπνα στις διακοπές σου, χωρίς να θυσιάσεις την πρακτικότητα και το προσωπικό σου στυλ. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις την κάθε στιγμή στο έπακρο, ενώ θα έχεις επαρκή χώρο στη βαλίτσα σου για να χωρέσεις τις όμορφες αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν στην καθημερινότητα στην πόλη!




00 inkefalonia general ad 300X250