Η αξιοθαύμαστη διαδρομή της κόρης της Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνας Κουλουμπή: Διάδοχος και δεξί χέρι της μητέρας της!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 09:53

Η αξιοθαύμαστη διαδρομή της κόρης της Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνας Κουλουμπή: Διάδοχος και δεξί χέρι της μητέρας της!

Τις είδαμε μαζί σε ένα νέο παιδικό φεστιβάλ που μόλις ξεκίνησε στο Άλσος Στρατού. Ακόμα και η εξωτερική ομοιότητά τους είναι εντυπωσιακή.

Ένα νέο φεστιβάλ ξεκίνησε δυναμικά στην Αθήνα, με στόχο να γίνει θεσμός, το Kids Dream Festival. Πρόκειται για μια ιδέα της ηθοποιού Μαρίας Παπαλάμπρου, η οποία προσκάλεσε καταξιωμένους δημιουργούς και ερμηνευτές να παρουσιάσουν το έργο τους στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Κάρμεν Ρουγγέρη με την κόρη της, Χριστίνα Κουλουμπή, άξια διάδοχο της μητέρας της.

Η Χριστίνα Κουλουμπή, που η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αποκτήσει με το σύζυγό της, Ανδρέα Κουλουμπή -μαζί με ένα ακόμα παιδί, τον Βίκτωρα– έχει εξελιχθεί στο δεξί χέρι της μητέρας της. Αφού φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, άρχισε συνεργασίες με κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη και με πολλά σχήματα του ελεύθερου θεάτρου και με καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες. Έχει συμμετάσχει σε σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Κέρκυρας και Ρούμελης, τον «Θίασο 81», τον Θίασο «Ράμπα», την Παιδική Αυλαία Γ. Καλατζόπουλου τις «Αθηναϊκές Μαριονέτες», τη Γενική Θεαμάτων Α.Ε., το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»  κ.α

Είναι η σκηνογράφος και ενδυματολόγος στα έργα της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο).

220618143906 rouggeri kori main marie 1024x881

Το 2016 της απονεμήθηκε από τα «Κορφιάτικα Βραβεία», το βραβείο «Αντώνης Φωκάς» για τα κουστούμια της «Ιλιάδας».

Έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις Εκδόσεις Λιβάνη, Κέδρος, Πατάκη, Ψύχαλου, Διάπλαση και Ψυχογιός. Έχει σχεδιάσει τις αφίσες της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου από το 1994 έως το 2001, καθώς και της Παιδικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Ρακοσυλλέκτες» της Κάρμεν Ρουγγέρη και από το 2014 σκηνοθετεί παιδικές.

Πηγή:marieclaire.gr

 


Ετικέτες: