Πώς θα πετύχεις την απόλυτη cozy διακόσμηση με μόνο 2 λευκά είδη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 11:30

Πώς θα πετύχεις την απόλυτη cozy διακόσμηση με μόνο 2 λευκά είδη

Και ποιος δεν θέλει να μπαίνει στο σπίτι του και η πρώτη αίσθηση που αποκτά να είναι αυτή της θαλπωρής και της ζεστασιάς! Πόσο συχνά, όμως, μας συμβαίνει αυτό; Τις περισσότερες φορές κοιτάζουμε το σαλόνι μας και νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει. Μπορεί να το βλέπουμε άχρωμο και αδιάφορο. Ή υπερβολικά κομψό και καλοφτιαγμένο, τόσο που μοιάζει βγαλμένο από περιοδικό και δεν μας προσκαλεί να το χρησιμοποιήσουμε ανέμελα. Ή μπορεί απλά να έχει παλιά έπιπλα και διακοσμητικά, αλλά να μη μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, για να πετύχεις μια cozy διακόσμηση στο σαλόνι σου. Ούτε πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείς μόνο δύο λευκά είδη: Ριχτάρια και διακοσμητικά μαξιλάρια.

Οι εμπνευσμένοι διακοσμητές από το Echo Deco εξηγούν πώς θα τα χρησιμοποιήσεις, για να φτιάξεις το σαλόνι των ονείρων σου.

Ριχτάρια

rixtaria

Τα ριχτάρια, πέρα από την προφανή αισθητική τους αξία, έχουν και ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Προστατεύουν τον αγαπημένο μας καναπέ ή πολυθρόνα από τη σκόνη, τη φθορά ή τα κατοικίδιά μας. Συνεπώς, είναι απαραίτητα σε ένα σαλόνι που το χρησιμοποιούμε πολύ.

Για να αξιοποιήσεις με τον πιο όμορφο τρόπο τα ριχτάρια, καλό είναι να θυμάσαι τα εξής:

  • Όσον αφορά την υφή και το υλικό του ριχταριού, αυτό δεν χρειάζεται να είναι ίδιο με τον καναπέ. Για παράδειγμα, σε έναν δερμάτινο καναπέ ταιριάζει εξαιρετικά ένα απαλό μάλλινο ριχτάρι, το οποίο του δίνει ζεστασιά.
  • Ως προς το χρώμα, οι επιλογές είναι κατά βάση δύο. Μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα που κάνει αντίθεση με το χρώμα του καναπέ, π.χ. ανοιχτό γκρι για μαύρο καναπέ ή σκούρο καφέ για μπεζ καναπέ. Γενικά, η αντίθεση ανάμεσα στο σκούρο και το ανοιχτό είναι ένας όμορφος τρόπος να αναδείξεις τόσο το έπιπλο όσο και το ριχτάρι. Στην ίδια λογική, αν το σαλόνι γενικά δεν έχει χρώματα, μπορείς να τολμήσεις με ένα ριχτάρι σε πιο έντονο χρώμα ή χρωματιστά μοτίβα. Από την άλλη, αν δεν θέλεις να δώσεις μεγάλη έμφαση στο ριχτάρι, τότε ένα παρόμοιο χρώμα με αυτό του καναπέ είναι ιδανικό.
  • Αναφορικά με το μέγεθος του ριχταριού, και εδώ είναι καθαρά δική σου επιλογή. Αν το ριχτάρι έχει μόνο διακοσμητική λειτουργία, τότε μπορεί να καλύπτει ένα μέρος του καναπέ, οπότε να πέφτει πάνω του νωχελικά και καθαρά. Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν ριχτάρια όλων των μεγεθών, για να καλύψεις αν θέλεις ακόμα και ολόκληρο τον καναπέ σε όλες τις πλευρές του.

Μαξιλάρια διακόσμησης

diakosmitika maxilaria

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να φέρεις τη θαλπωρή στο σαλόνι σου, αλλά βεβαίως να έχεις και άνεση στον καναπέ ή την πολυθρόνα σου. Υπάρχουν μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη, όμως γενικά καλό είναι να επιλέγεις μέχρι δύο για έναν διθέσιο καναπέ ή τρία για έναν τριθέσιο και ένα μαξιλάρι για κάθε πολυθρόνα.

Τα μαξιλάρια καλό είναι να κάνουν αντίθεση με το ύφασμα του καναπέ ή με το τραπεζάκι μέσης που έχετε επιλέξει. Έτσι, θα αναδειχθούν καλύτερα. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να επιλέξεις ένα χρώμα που ήδη υπάρχει στο σαλόνι και είναι ουδέτερο, π.χ. γκρι ή μπλε.

Όμως, τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρεις το χρώμα στο σαλόνι σου. Ειδικά αν τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις, τότε τα μαξιλάρια μπορούν να είναι σε ιδιαίτερα χρώματα, όπως μωβ, πετρόλ και πράσινο.

Μάλιστα, για να δώσεις και μια νότα boho στη διακόσμηση, σου προτείνουμε μαξιλάρια με διάφορα μοτίβα, όπως ριγέ, floral ή με ξεχωριστά patchwork.

Βρες στο Echo Deco μια μεγάλη συλλογή με κομψά ριχτάρια και πρωτότυπα διακοσμητικά μαξιλάρια, για να αλλάξεις την εικόνα του σαλονιού σου με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο.




00 inkefalonia general ad 300X250