Μηνύματα φορέων από Κεφαλονιά-Ιθάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 12:53

Μηνύματα φορέων από Κεφαλονιά-Ιθάκη για τη νέα σχολική χρονιά

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζει προς όλες και όλους, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες, στελέχη της εκπαίδευσης, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, τις θερμότερες ευχές για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Και φέτος, η έναρξη αυτή, συντελείται κάτω από δύσκολες υγειονομικά συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από το φαινόμενο της πανδημίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνθηκών, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε καθημερινά, να αμβλύνουμε τις ό,ποιες συνέπειες, συνεργαζόμενοι άριστα με τους εμπλεκόμενους φορείς Παιδείας, Υγείας και Αυτοδιοίκησης.

Εύχομαι και πάλι στους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, φιλοδοξίες, προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε.

Ευχόμαστε ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα λόγω της Πανδημίας του Covid ‘19 και ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης που θα αφορά τις υποδομές και τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Από το Γραφείο Τύπου  του Δήμου Σάμης

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Αγαπητά μου παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί,

μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όλοι ευχόμαστε να είναι ασφαλής και δημιουργική για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο κουδούνι για κάθε χρονιά, ξεκινά με όνειρα, προσδοκίες και στόχους για το νέο έτος!

Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Πολιτεία είμαστε απόλυτα συντεταγμένοι σε έναν και μοναδικό στόχο…

Να δημιουργούμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για ένα καλύτερο σχολείο και να συμβάλλουμε κατά το μέγιστο δυνατό στη δημιουργία ολοκληρωμένων εκπαιδευτικά και κοινωνικά πολιτών.

Τα παιδιά μας, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να μας αισθάνονται ενωμένους, αλληλέγγυους και αρωγούς στα βήματά τους.

Πάνω από όλα όμως, ευελπιστούμε ότι τα ίδια τα παιδιά θα παλέψουν με επιμονή, υπομονή, δύναμη και θέληση για ένα καλύτερο αύριο … το δικό τους αύριο!

Μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα αρκεί να πιστέψετε στον εαυτό σας και να επιστρατεύσετε  τις ανεξάντλητες δημιουργικές δυνάμεις που κρύβετε.

Στις δύσκολες στιγμές των διλημμάτων σας ας έχετε ως οδηγό τα λόγια του Χριστόφορου Κολόμβου:

«Ποτέ δεν θα διασχίσεις τον Ωκεανό, αν δεν έχεις το θάρρος να απομακρυνθείς από την ακτή»!

Εύχομαι σε όλους από καρδιάς

Καλή Σχολική  Χρονιά!!!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΠΕ ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ                                                            

 

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται εκ των πραγμάτων με συγκρατημένη αισιοδοξία για την ομαλή και απρόσκοπτη έκβαση της.

Η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως με άλλα δεδομένα. Η εμβολιαστική διαδικασία αποτελεί σαφώς όπλο στη φαρέτρα της επιστημονικής κοινότητας, όμως δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες επομένως και δεδομένου ότι η σχολική πραγματικότητα επηρεάστηκε σημαντικά την περασμένη χρονιά, ευχή όλων είναι το πρώτο κουδούνι που χτυπά σήμερα, να εξακολουθήσει να σημαίνει το κάλεσμα στην τάξη για ολόκληρο το σχολικό έτος.

Να μην βιώσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την αποστασιοποίηση από τη διάδραση του σχολικού περιβάλλοντος.

Ευελπιστούμε σε μια χρονιά χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς κινδύνους από τις φθορές των γηρασμένων σχολικών υποδομών, με διάθεση για μάθηση, ανακάλυψη και δημιουργία.

Κάθε χρονιά ξεκινά με προσμονή αλλά και προσδοκία για όσα μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση στην διάπλαση των παιδιών μας.

Με οδηγό το όραμα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για την οικοδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος του νεοσύστατου κράτους, ας πορευτούμε με σύνεση και δύναμη στην σχολική χρονιά που ξεκινά.

Η δίψα για μάθηση να μην στερέψει ποτέ, γιατί αυτή είναι η μόνη οδός προς την ευημερία και την προκοπή.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

Από το Γραφείο Τύπου.

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

Καλή Σχολική Χρονιά

Αύριο ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά. Μια διαφορετική σχολική χρονιά γεμάτη ποίκιλα συναισθήματα: χαρά για το σμίξιμο των συμμαθητών, ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα, ανησυχία για την πανδημία.

H εκπαιδευτική κοινότητα και αυτή τη φορά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, περιμένει αύριο τα παιδιά μας για να τα καλωσορίσει,να τα βοηθήσει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία καθώς και να τους δείξει νέους ορίζοντες γνώσης που θα τα καταστήσουν υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες.

Ο Δήμος, με το ανθρώπινο δυναμικό του, και πάντα σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, μερίμνησε έτσι ώστε τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα και ασφαλή για να υποδεχτούν τη μαθητική κοινότητα.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Αδράξτε την ευκαιρία, εκμεταλλευτείτε τα εφόδια που σας προσφέρονται και εκπληρώστε τα όνειρά σας. Μην χάνετε στιγμή! Με δύναμη, προσπάθεια και επιμονή όλα είναι κατορθωτά.

Όλοι εμείς, οι γονείς, οι δάσκαλοι και ο Δήμος θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε.

Καλή, Δημιουργική & Ασφαλή Σχολική Χρονιά

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-22

«Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει…

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία! Στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες των μαθητών.

Καλή δύναμη σε όλους διότι πάντα είναι δίπλα στα παιδιά και στους στόχους τους.

Φέτος πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στο σχολείο. Ο κορωνοϊός δεν μας έχει αφήσει, αλλά μπορούμε να τον παλέψουμε καλύτερα. Έχουμε την περσινή θετική εμπειρία, που τα καταφέραμε στα σχολεία, ενώ έχουμε και την επάρκεια των εμβολίων.

Με αισιοδοξία, με δύναμη, με προσήλωση στον στόχο, είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σχολική χρονιά.

Πιστεύω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά, διότι συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε εγώ προσωπικά και τα μέλη της Περιφερειακής Αρχής τα σχολεία της Περιφέρειάς μας.

Καλή δύναμη, καλή επιτυχία σε όλα».

{https://www.youtube.com/watch?v=pTb8Kjbg7hY}

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ  Κ. ΚΟΚΚΟΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022

CE93CE95CEA1CE91CEA3CE99CE9CCE9FCEA3 CE9ACE9FCE9ACE9ACE9FCEA3CE97CEA3 jpg

    Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες τους, στα στελέχη της εκπαίδευσης του τόπου μας , καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό έργο που ξεκινάει από σήμερα.

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και πάλι σε συνθήκες πανδημίας και υπό όρους που επιβάλλονται για λόγους υγειονομικής προστασίας. Συνθήκες ευνοϊκότερες ωστόσο, λόγω κυρίως των εμβολιασμών και της ευσυνειδησίας όλων. Οι   σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση, οι διορισμοί 11.700 μονίμων εκπαιδευτικών μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι διορισμοί 25.000 αναπληρωτών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά  και  η αναδιοργάνωση των δομών εκπαίδευσης βρίσκονται σε θετική τροχιά.

Στη Διεύθυνσή μας, με συνέπεια, σκληρή δουλειά και προγραμματισμό , με την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας έχει καλυφθεί πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της και ήδη οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δύσκολου έργου τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή.

Προτεραιότητα όλων   η προστασία των μαθητών/τριών μας, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους, της κοινωνίας του τόπου μας  σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Πολιτείας.

Η πολύ καλή συνεργασία, η εργατικότητα, η προσήλωση στο καθήκον των εκπαιδευτικών μας, των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μας μονάδων και της Διεύθυνσής μας με τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας (Βουλευτή, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη,κ.ά) έχει ως αποτέλεσμα την ετοιμότητα των σχολικών μας μονάδων για την παροχή του εκπαιδευτικού έργου απρόσκοπτα. Οι προσπάθειες όλων βέβαια συνεχίζονται, με ομοθυμία και συνεργασία, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.

Στη νέα σχολική χρονιά ας κάνουμε και πάλι την υπέρβαση. Ας κρατήσουμε όλοι μαζί ανοιχτά τα σχολεία μας, μεριμνώντας ο καθένας μας με τον καλύτερο τρόπο για την υγεία του και την υγεία των γύρω του. Με δια ζώσης διδασκαλία ας επιστρέψουμε τα όνειρα και τη χαρά στους μικρούς μας ήρωες, σε μας τους ίδιους, σεβόμενοι ,πρωτίστως, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Χρειαζόμαστε υγεία, αγάπη, κοινή θέληση ,υπομονή και δύναμη

Με την ευχή και την ελπίδα τα καλύτερα να είναι πάντα μπροστά μας, καλή ,ασφαλή και δημιουργική χρονιά, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ.                                                        

«Με λογισμό και μ’όνειρο..»  Καλή σχολική χρονιά,

Καλή δύναμη σε όλους                                                                            

Γεράσιμος  Κοκκόσης

Δ/ντης  Δ.Π.Ε.Κεφ/νίας

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Μήνυμα της ΕΛΜΕΚΙ για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Για άλλη μια φορά τα σχολεία ανοίγουν αντιμετωπίζοντας από την πρώτη κιόλας μέρα, μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία τους, που αφορούν στις κτιριακές τους υποδομές, στο απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, στις μεταφορές των μαθητών,  στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κ.α.

Είναι η τρίτη κατά σειρά σχολική χρονιά που με ευθύνη του υπουργείου παιδείας, η εκπαιδευτική διαδικασία  πραγματοποιείται ουσιαστικά χωρίς καμιά εγγύηση και ασφάλεια  απέναντι στην πανδημία. Οι μαθητές που τελείωσαν το γυμνάσιο έχουν να κάνουν κανονικό μάθημα σε τάξη από την  Α΄ Γυμνασίου, ενώ αυτοί που ξεκινούν προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ουσιαστικά έχουν βγάλει σχεδόν όλο το λύκειο μέσω webex. H εξεταστέα ύλη και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχώς αλλάζει, με τελευταία αλλαγή την απαράδεκτη ρύθμιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που άφησε μόνο φέτος, εκτός σχολών,  χιλιάδες μαθητές.

Η σημερινή Κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες  χρόνια τώρα, δεν πήραν ποτέ  ουσιαστικά μέτρα  για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων  με, ή χωρίς πανδημία. 

Δεκάδες χιλιάδες πλέον είναι πανελλαδικά τα εκπαιδευτικά κενά σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, χιλιάδες τα πολυπληθή τμήματα μαθητών (προβλέπονται μέχρι και 30 μαθητές ανά τμήμα ακόμη και μέσα στην πανδημία), χιλιάδες είναι οι περικοπές ολιγομελών τμημάτων ιδιαίτερα σε ειδικότητες, και κατευθύνσεις. Οι ανεπαρκείς επίσης και χωρίς ασφάλεια μεταφορές μαθητών, οι άθλιες σχολικές υποδομές, η πολύχρονη στέγαση μαθητών στα κοντέινερ, τα  Πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, είναι ξανά εδώ και κάνουν το σχολείο μια δύσκολη υπόθεση για όλους.

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή εκπαιδευτική πραγματικότητα, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα, μέσα στην πανδημία, ψήφισε τέσσερα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα προωθώντας παραπέρα και μέσα από την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Έχουμε την δύναμη με τον αγώνα μας και φέτος μέσα από τα μαθητικά συμβούλια τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ-ΚΙ, να βάλουμε την δική μας σφραγίδα απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, διεκδικώντας:

Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Λέμε ναι στον εμβολιασμό - όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων.

Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά και ανάγκες, να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής, να μην εφαρμοστεί ο «κόφτης» στην Παράλληλη Στήριξη, να υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση.

Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Τράπεζα Θεμάτων καθώς και όλες οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Να μην γίνει καμιά ανατίμηση στα σχολικά και τα είδη πρώτης ανάγκης

Να επισκευαστούν όλα τα σεισμόπληκτα σχολεία και να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων συγκροτημάτων (ΓΕΛ Ληξουρίου, σχολεία της Πάστρας, Μεσοβουνίων κ.α)

Μέτρα για επαρκείς και ασφαλείς μεταφορές μαθητών.

Καλή, σχολική χρονιά με υγεία σε όλους!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 12 Σεπτέμβρη 2021                                                                                 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ




00 inkefalonia general ad 300X250