Σάμη : Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για άπορους μαθητές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 12:21

Σάμη : Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για άπορους μαθητές

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμης απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις ανάγκες παιδιών άπορων οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολικής λίστας εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2021-2022.
Σε λίγες μέρες θα κληθούν οι μαθητές των σχολείων και οι οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Και ενώ για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους. Τη φετινή χρονιά, συμμεριζόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πανδημία του Covid ’19 που έχει επηρεάσει την οικονομία και τον προγραμματισμό σε πολλά νοικοκυριά του Δήμου μας, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας στρέφει την προσοχή του στους μαθητές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση τους.
Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, σχολικά είδη (π.χ. σχολικές τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, τετράδια κ.α.), σε καλή κατάσταση, με σκοπό να διατεθούν σε μαθητές οικογενειών του Δήμου μας, οι οποίοι χρήζουν στήριξης. Η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή παραμένει ιδιαίτερα σημαντική. Όσοι θα ήθελαν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών μπορούν να απευθυνθούν από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Γραφείο της Πρόνοιας στη Σάμη (δίπλα από ΔΕΥΑΚ Σάμης).
Από το
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας