Συνεχίζεται η κόντρα του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου με τη Βάσω Βουτσινά - Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 10:16

Συνεχίζεται η κόντρα του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου με τη Βάσω Βουτσινά - Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ

Με ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να ανακληθεί η διαγραφή της Βάσω Βουτσινά από το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Νέα ανακοίνωση του Σωματείου , το οποίο κατηγορεί την κα Βουσινά για υπονόμευση του αγώνα που δίνει.

Αναλυτικά,

  • Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

κεφαλονια0001 page 001κεφαλονια0001 page 002

  • Απάντηση του Σωματείου στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

  Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. πρωτ: 4504/1-6-52021 εγγράφου , σας γνωστοποιούμε ότι η διαγραφή της Βάσως Βουτσινά δεν έγινε «επειδή σχολίασε στα μέσα ενημέρωσης τη δράση του διοικητικού συμβουλίου», ούτε πρόκειται απλά περί συνδικαλιστικής διαφωνίας και αντιπαράθεσης ούτε περί διαφορετικής γνώμης ή εκτίμησης που πάντα αυτές είναι επιθυμητές και γόνιμες για ένα δημιουργικό διάλογο και συλλογική προσπάθεια.

  Αντίθετα προέβη σε κατηγορίες και συκοφαντίες κατά του ΔΣ του Σωματείου μας σχετικά με τη μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ στην Πάτρα ότι: « ….δε μίλησε κανένας , ακόμα και το Σωματείο ,και δεν είπαν λέξη ,κουβέντα. Σε πλήρη συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ειπώθηκε λέξη…».

   Οι κατηγορίες αυτές συνιστούν ασυμβίβαστη συμπεριφορά με τους σκοπούς του Σωματείου μας και αιτία διαγραφής της, βάσει του άρθρου 6 και του άρθρου 8 του καταστατικού του.

  Οι δράσεις του Σωματείου μας για να επιτύχει τους στόχους της ενίσχυσης του νοσοκομείου μας και της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί μας είναι γνωστές σε όλους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στις 19/6/20 και τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις μας ( στις οποίες η Βάσω Βουτσινά ΠΟΤΕ δεν είχε παρευρεθεί), πετύχαμε την επιστροφή του εξοπλισμού της ΜΕΘ , τη λειτουργία μηχανήματος PCR ανίχνευσης κορωνοϊού , την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, παθολόγου ιατρού, κα.

  Η στάση της κας Βουτσινά υπονομεύει και επιβουλεύεται τη συνέχιση της προσπάθειάς μας και του αγώνα  που δίνουμε για να λειτουργήσει η ΜΕΘ , να προσληφθούν παθολόγοι , αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικότερα μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κλπ. και καθίσταται επικίνδυνη , εγκλωβισμένη στα προσωπικά της αδιέξοδα και αδίστακτη εφόσον δε δίστασε να δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα ιδιωτικής συνομιλίας με μέλος του ΔΣ ,το οποίο εξέφραζε την αγωνία του για την τύχη της ΜΕΘ παρουσιάζοντάς την η κα Βουτσινά ως μεθόδευση μεταφοράς της στην Πάτρα από το ΔΣ του Σωματείου « σε πλήρη συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου» σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή ιστοσελίδας στις 31/3/21 .

  Τέλος, δε δεχόμαστε το χαρακτηρισμό  της απόφασής μας ως «αντιδημοκρατική» γιατί πάρθηκε ομόφωνα στην 8η/27-4-21 Συνεδρίασή μας σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του Σωματείου και παρά τη δημόσια προειδοποίησή μας με το υπ’ αριθμ. 17/11-4-21 έγγραφό μας, συνέχισε να καταφέρεται με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

  Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για το Νοσοκομείο με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 3/6/21 στις 19:30 μ.μ. και ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/2/21 ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΤΙΘΑΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ.

                                                 Δ.Σ.  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Γ.Ν.Κ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250