Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 09:29

Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Φισκάρδο, μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και 8 μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού.

«Δεν υπάρχει κόσμος. Μόνο 2 καφετέριες είναι ανοιχτές. Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας από τον Ιανό» ήταν τα πρώτα λόγια του κου Τσελέντη σε μια προσπάθεια να περιγράψει τι θα αντίκριζε κάποιος αν επισκεπτόταν την περιοχή του. Παράλληλα τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπιζόταν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις και εκεί καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντών.

Επισήμανε ότι στο λιμάνι η λάσπη είναι πάρα πολύ και θα γίνουν από εξειδικευμένα συνεργεία καταδύσεις για να βγάλουν ότι υπάρχει ενώ σημείωσε πως και η πλωτή που υπήρχε παλαιότερα βρίσκεται παρατημένη μέσα σε χωράφια. «Πρέπει να γίνει καινούργια μελέτη για νέα πλωτή» υπογράμμισε.

Για τις πανέμορφες παραλίες Φώκι και Δαφνούδι ο κος Τσελέντης ανέφερε πως λόγω του ότι είναι μικροί κόλποι δεν δέχονται μεγάλο κυματισμό και έτσι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως στο Φώκι χρειάζεται ένας καθαρισμός για να απομακρυνθούν τα μπάζα που υπάρχουν εκεί.

Αναφορικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν ο κος Τσελέντης ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχουν χώροι για να πάει κάποιος να κάτσει ή να δει κάτι. Ούτε πλατεία δεν έχουμε. Ο κος Μονιάς είναι σύμφωνος στο να γίνουν τα έργα αλλά δεν υπάρχουν λεφτά και δεν υπάρχουν μελέτες. Με την ύδρευση και την αποχέτευση, τίποτα». Σημείωσε δε ότι υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν νερό.

«Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις από τουρίστες αυτή την στιγμή» σημείωσε αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού και τόνισε ότι ο Μάιος χάθηκε και ο Ιούνιος μάλλον θα ξεκινήσει μετά τις 15.  Παράλληλα υποστήριξε πως για να έρθουν τουρίστες θα πρέπει να έχει κάτι να τους προσφέρει η περιοχή και αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει  να γίνουν.




00 inkefalonia general ad 300X250