Σχολεία: Οριστικά ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια - Παρατείνεται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 10:17

Σχολεία: Οριστικά ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια - Παρατείνεται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα

Και επίσημα ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Βάνα Παπαευαγγέλου - Μόνο τα Γυμνάσια ανοίγουν στις κόκκινες περιοχές

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν οριστικά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν ομόφωνα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων τρεις εβδομάδες έπειτα από το άνοιγμα των Δημοτικών, καθώς η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα κυβέρνησης και ειδικών

Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα Λύκεια τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα η υπουργός ξεκαθάρισε ότι στα σχολεία που ανοίγουν θα ισχύουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, θα πραγματοποιηθεί με εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων όπως:

  • υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 
  • διαφορετικά διαλείμματα για τις ομάδες μαθητών 
  • σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • η χρήση αντισηπτικών
  • τακτικοί καθαρισμοί και αερισμοί των χώρων
  • και τα ειδικότερα μέτρα για τη λειτουργία των κυλικείων, των εργαστηρίων πληροφορικής, για τη χρήση μουσικών οργάνων κλπ
  • σχολικοί εορτασμοί με τα απαραίτητα μέτρα

    Για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στην Ελλάδα καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται το κυνήγι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown ενώ δεν επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση από νομό σε νομό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό σημαίνει πως τα μηνύματα για τις μετακινήσεις θα συνεχιστούν όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι και τις 05.00 το πρωί.

Παράλληλα ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι θα αποτελέσουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου εντός της κάθε περιφέρειας. Τα άτομα που επιτρέπονται στο κυνήγι είναι μέχρι 4.

όσον αφορά τα καταστήματα ΟΠΑΠ ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου ενώ στα ταξί θα επιτρέπονται 2 άτομα

Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ ενώ επιτρέπονται 2 άτομα σε ταξί. Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: Ethnos.gr - newsit.gr