Ανοικτή Επιστολή Συλλόγου Γονέων Σάμης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 16:29

Ανοικτή Επιστολή Συλλόγου Γονέων Σάμης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΑΜΗ 12/09/2020

ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Μ.Μ.Ε.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ μετά τις επαφές που είχε με του αρμόδιους Φορείς πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και μετά την πρόσφατη ενημέρωση του από τον Διευθυντή του Λυκείου μας ,διαπιστώσαμε τα ακόλουθα κατά την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς 2020-2021:

-Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας περιορίστηκαν μόνο στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και οδηγίες θεωρητικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στη δομή λειτουργείας των σχολείων.

-Την Δευτέρα 14-09-2020 ανοίγουν τα σχολεία με σοβαρά κενά θέσεων εκπαιδευτικών στις περισσότερες ειδικότητες και αναφέρουμε ενδεικτικά : 3 Φιλόλογοι,1 Χημικός,1 Βιολόγος, 1 Πληροφορικής ,1 Θεολόγος κ.α.

-Κενά προσωπικού καθαριότητας εν μέσω πανδημίας με μόνο μια καθαρίστρια τρίωρης απασχόλησης για τις αίθουσες του Λυκείου και αυτό μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου

-Τουαλέτες στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία με τη πανδημία να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

-Κοντέινερ ξεχασμένα στο σχολικό προαύλιο να παριστάνουν τις αίθουσες σχολείου με ξηλωμένα δάπεδα,μπρίζες και καλώδια γυμνά,τζάμια σπασμένα να αιωρούνται,πόμολα πόρτας κατεστραμμένα.

-Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο με το ΚΤΕΛ να παραμένει ένα θέμα δισεπίλυτο.

Ως Σύλλογος ζητάμε την άμεση παρέμβαση των εμπλεκομένων Φορέων για την αποκατάσταση και συντήρηση του κτηρίου ,να αυξηθεί ο αριθμός η οι ώρες για την άρτια καθαριότητα του σχολείου μας.

Να τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με απόλυτη σχολαστικότητα,να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών,οι μετακινήσεις των μαθητών να πληρούν τις απαιτούμενες προύποθέσεις για την εξυπηρέτηση –ασφάλεια –υγιεινή των μαθητών.

Τέλος θεωρούμε ότι είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ένας περιοδικός Συντηρητής μικροεπισκευών του Σχολικού Συγκροτήματος μας .

Στα ασφυκτικά πλαίσια που επιβάλλει η πανδημία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Συνεχίζουμε δυναμικά την αποστολή μας παρεμβαίνοντας όπου απαιτείται ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μάθησης των παιδιών μας.

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

 




00 inkefalonia general ad 300X250