Το γάλα που ανταμείβει σωστά τον παραγωγό του - Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 09:04

Το γάλα που ανταμείβει σωστά τον παραγωγό του  - Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5

Για «τη μάρκα του καταναλωτή» που πρόσφατα  τοποθετήθηκε στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ μίλησε στον COSMOS 96,5 ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας "Ποιος ειναι το αφεντικό" Λάμπης Κώτσου.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε στη Γαλλία και ήρθε και στην Ελλάδα με στόχο να θέσει τον καταναλωτή ως τον απόλυτο διαμορφωτή των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της τελικής τιμής ενός προϊόντος.

Βασικός άξονας της πρωτοβουλίας, η πώληση προϊόντων τα οποία στο πλαίσιο του Δίκαιου Εμπορίου θα τιμολογούνται με τέτοιο ποσό που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να έχουν βιώσιμη επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και να αναπτύσσουν την επιχείρησή  τους.

Όπως εξήγησε  ο κ. Κώτσου οι ίδιοι οι καταναλωτές επέλεξαν μέσω ερωτηματολογίων  τα προϊόντα που επιθυμούν να ενταχθούν στην πρωτοβουλία με τη λίστα, εκτός από το γάλα, να περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα όπως το γιαούρτι και το λάδι.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Κώτσου, μετά τον ερχομό της κρίσης ,  η εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό ξεπερνά το 50% , με πολλούς παραγωγούς στην Ελλάδα να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια πώλησης γάλακτος καθώς το περιθώριο κέρδους είναι μηδαμινό.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Κώτσου στην Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη.