Ο Γ. Χριστοδουλάκης για τις 6 προσλήψεις γιατρών στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς: "Όταν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε να παρουσιάσουμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα Νο 2"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 17:57

Ο Γ. Χριστοδουλάκης για τις 6 προσλήψεις γιατρών στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς: "Όταν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε να παρουσιάσουμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα Νο 2"

 Ο παθολόγος, Επιμελητής Α', της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης επανέρχεται αυτή την φορά απαντώντας στην επιστολή του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου όσον αφορά τις 6 προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει: 

Όταν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε να παρουσιάσουμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα Νο 2

Πανηγυρίζει ο κος βουλευτής για την προκήρυξη έξι θέσεων γιατρών στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς παραθέτει μάλιστα και ποσοστά.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι σύμφωνα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρισκόμαστε σε υγειονομική ετοιμότητα και επομένως οι προσλήψεις είναι "περιττές". Υπενθυμίζω μόνο ότι:

• Τον Φεβρουάριο του 2020 προκηρύχτηκαν 943 θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ για όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 7 για την Κεφαλονιά (τέσσερις για το ΓΝ Κεφαλληνίας και τρεις για το ΓΝ Ληξουρίου). Από αυτές τις προκηρύξεις δεν έχει προσληφθεί ακόμη ΚΑΝΕΝΑΣ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ) σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία. Για τον παθολόγο μόνο γνωρίζουμε ήδη ότι ο μόνος που είχε καταθέσει αίτηση για το ΓΝ Κεφαλληνίας παραιτήθηκε.

• Οι κενές θέσεις στην ιατρική υπηρεσία του ΓΝ Κεφαλληνίας σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του διοικητή του είναι 19.

Από την τελευταία καταγραφή και μετά έχουν αποχωρήσει ένας Παθολόγος, ένας Αναισθησιολόγος και ακολουθεί η αποχώρηση και ενός Γυναικολόγου.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ακόμα και αν κάποια στιγμή στο μέλλον προσληφθούν οι τρεις γιατροί της προκήρυξης του Φεβρουαρίου και οι έξι γιατροί της τωρινής προκήρυξης (συνολικά εννιά) θα έχει καλυφθεί λιγότερο από το 50% των κενών θέσεων.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250