Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δήμου Πάτρας για την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 20:33

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δήμου Πάτρας για την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δ. Πάτρας, που διεκδικεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.
Το έργο της κατασκευής του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, αφορά και την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον δρόμο καρμανιόλα που υπάρχει σήμερα. Το έργο αυτό θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Όμως, ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική "κόστους - οφέλους" καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.
Απαιτούμε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή και ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στον λαό για χρήση χωρίς διόδια.
Απαιτούμε επίσης να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά, να μην υπάρξει περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.
Όχι άλλο αίμα στην εθνική καρμανιόλα για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων
      
Λαϊκή Συσπείρωση των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης