Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Αργοστόλι στις 17 Νοέμβρη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 19:39

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Αργοστόλι στις 17 Νοέμβρη

Όλοι στη πλατεία Αργοστολίου στις 17 Νοέμβρη 2012 ώρα 6μ.μ. Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της. Το δρόμο τον είχαν ανοίξει οι καταλήψεις της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Η παλλαϊκή κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή, τη γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου, είναι ιστορικά ξεπερασμένη, όπως είναι ξεπερασμένο το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας, τη δικτατορία και των νόμων της. Ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας.

Η αντοχή και ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία και μάλιστα την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός με το πολιτικό του προσωπικό στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν καθημερινά με τραγικό τρόπο την απάνθρωπη- αντιλαϊκή πολιτική του για να βγει από την κρίση που τον μαστίζει.

Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, βασικό χρέος είναι, να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ

Καλούμε παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στις γειτονιές , να δημιουργηθούν εστίες οργάνωσης του αγώνα. Οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν θέση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Οι άνεργοι να ενταχθούν στις Επιτροπές Αγώνα, να μην παραιτηθούν απ' την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά. . Μονάχα αυτό το κοινωνικοπολιτικό λαϊκό μέτωπο, μπορεί να αντιπαρατεθεί με το μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Το δίλημμα είναι μονάχα ένα: ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Η δικτατορία του κεφαλαίου δεν μπορεί να ανατραπεί διαφορετικά. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ούτε ανατρέπεται με πετροπόλεμο και ένα «ντου» στη Βουλή, όπως και η χούντα δεν ανατράπηκε με τις κροτίδες. Η εξουσία των μονοπωλίων παρέμεινε και ενισχύθηκε με άλλες μορφές διακυβέρνησης
Ένας είναι ο δρόμος για να νικήσει ο λαός

Η ακούραστη οργάνωση της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων με στόχο και προσανατολισμό την κατάκτηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας .

Όλοι στη πλατεία Αργοστολίου στις 17 Νοέμβρη 2012 ώρα 6μ.μ.

Γραμματεία ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης