Κίνημα «Occupy London»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 08:55

Κίνημα «Occupy London»

Αναγνώστης μας απέσττειλε το εξής ενδιαφέρον κείμενο, συνοδευόμενο και απο φωτογραφία:

"Συναντήσαμε στο Λονδίνο και συνομιλήσαμε, με τους ακτιβιστές της Βρετανικής πρωτεύουσας, που ανήκουν στο κίνημα Occupy London οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.
Το κίνημα κατηγορεί η αστυνομία ότι φιλοδοξεί να καταστρέψει θέσεις του καπιταλισμού και θεωρεί τα μέλη του κατά κάποιον τρόπο τρομοκράτες, ενώ αυτοί αντιτείνουν ότι στις ελεύθερες κοινωνίες ο ακτιβισμός και η επιθυμία για συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ανησυχίας.
Στις δράσεις τους συγκαταλέγονται ακόμη και εικονικές δίκες, οι οποίες βέβαια δεν έχουν νομική ισχύ, αλλά που όπως οι ίδιοι λένε μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο, για τη δημοσιοποίηση επιβαρυντικών στοιχείων εναντίον ορισμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στοιχεία που αφορούν πλαστά κέρδη και μαύρες τρύπες που καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν για να διασώσουν τα ιδρύματα αυτά. Με τη δημοσιοποίηση αυτή, πιστεύουν πως θα προκαλέσουν την παρέμβαση της πραγματικής δικαιοσύνης".


Ε.Ε.