ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου (Β' περίοδος)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 09:20

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου (Β' περίοδος)

Η Α' περίοδος των καλοκαιρινών μας δραστηριοτήτων μόλις τελείωσε αφήνοντας πίσω της όμορφες αναμνήσεις, νέες φιλίες και πολλές όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις μας.

Με τα 18 παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμά μας επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, την οικία Κοσμετάτου, το Βυζαντινό Μουσείο στα Περατάτα, παίξαμε μαθαίνοντας στο μουσείο του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου, στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, επισκεφθήκαμε την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και μελετήσαμε στους χώρους της, συμμετείχαμε στη δράση της Κοργιαλενείου «Οι διαδρομές των ηρώων – Το λεωφορείο της Ρόζας», κάναμε σκακιστικούς αγώνες, φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο, μάθαμε να χρησιμοποιούμε του κόσμου τα υλικά για τις κατασκευές μας και κλείσαμε αυτές τις τρεις υπέροχες εβδομάδες με παιχνίδια στον Καραβόμυλο Σάμης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας:

AB Food Market και την κ. Όλγα Μαραβέγια-Μιχαλάτου, για τους χυμούς
Angelos Travel και τον κ. Στ. Σταματάτο, για τις εκδρομές στο Βυζαντινό Μουσείο
Arto-Primo και τον κ. Θ. Παπαδόπουλο, για το κολατσιό των παιδιών

Η Β' περίοδος αρχίζει τη Δευτέρα 30/7/12 και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, δίνοντας την ευκαιρία σε καινούρια παιδιά, μέσα από τις επισκέψεις στα μουσεία, τις εκδρομές, και τα κάθε είδους χρώματα και υλικά να συμμετέχουν σ' αυτό το χαρούμενο ταξίδι. Σας περιμένουμε!

Εκπαιδευτικό Τμήμα

Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου

2671026595

Εικόνα0917