Η Σάμη αποδοκίμασε Παρίση και Καλλικράτη!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 20:06

Η Σάμη αποδοκίμασε Παρίση και Καλλικράτη!

Δύσκολη βραδιά χθες για τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, στην ανοικτή λαϊκή συνέλευση της Σάμης. Δείτε από εδώ το VIDEO της συνέλευσης

Οι κάτοικοι που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους στον Δήμαρχο για την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή και παράλληλα τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας δήμου στην επαρχία της Σάμης, ο οποίος θα περιλαμβάνει μέσα του την Ερισσο και την Πύλαρο.

 Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δήμαρχος τα... άκουσε από τους κατοίκους οι οποίοι πήραν το λόγο και του εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους: «Ο Δήμος Κεφαλονιάς τη Σάμη τη χαντάκωσε», «Η Σάμη έχει γίνει νεκροταφείο» , «Είτε υπάρχει δήμος, είτε δεν υπάρχει είναι το ίδιο πράγμα για την περιοχή», «Ο ένας δήμος ήταν αποτυχία», «Η Σάμη δοκιμάστηκε και πήρε τα κατάλοιπα αυτής της διαχείρισης», «Γιατί ο τόπος να μην έχει έναν αντιδήμαρχο;», «Υπάρχει πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της περιοχής. Αυτό που βιώνουμε είναι εξευτελισμός. Στο αλιευτικό καταφύγιο τα φώτα είναι ανοικτά πέντε μέρες και δεν στο έχει πει κανείς ακόμα Δήμαρχε» ήταν μερικές από τις κουβέντες που ήχησαν στα αφτιά του Αλέξανδρου Παρίση, ενώ ακούστηκε και το «να παραιτηθείτε κύριε δήμαρχε» για να απαντήσει ο Δήμαρχος πως «Το καράβι δεν εγκαταλείπεται!».

Με λίγα λόγια... Τιτανικός η χθεσινή συνέλευση για τη Δημοτική Αρχή.

Οι κάτοικοι μάλιστα απαίτησαν από την Δήμαρχο να δεσμευτεί για δημοτικό συμβούλιο το συντομότερο δυνατό στη Σάμη, καθώς τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν είναι τεράστια.

Και φυσικά οι κάτοικοι είναι ανένδοτοι σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να δημιουργηθεί εκ νέου δήμος στη Σάμη.
Αποδοκίμασαν δηλαδή και τον Καλλικράτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την συρρίκνωση της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «Με διαβεβαίωσαν πως δεν θα γίνει τελικά τίποτα και ο δήμος Κεφαλονιάς θα παραμείνει ένας» , αλλά στο τέλος της συνέλευσης και βλέποντας τις αντιδράσεις των κατοίκων δήλωσε πως: «θα προσπαθήσω να γίνει ένας νέος δήμος Σάμης με Πύλαρο και Ερισσο μαζί».
Στη συνέλευση της Σάμης παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γκισγκίνης.

Παρών επίσης εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου κ. Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σολωμός και Σπύρος Ματιάτος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φιοραβάντες, ο οποίος αποθεώθηκε από τους κατοίκους κατά την ομιλία του, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κουταλά, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Γρηγορόπουλος και Γιάννης Κουρούκλης.

Την εισήγηση επί του θέματος έκανε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάμης κα Ολγα Αντωνάτου – Βαλσάμου, ενώ μίλησαν επίσης η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καραβόμυλου κα Βίκυ Βαλλάτου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυργιού κ. Διονύσης Σταματελάτος, η κα Αννυ Καλλιβωκά, ο Νίκος Βουτσινάς.

Η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου απουσίαζε στην Αθήνα, ωστόσο ο Γιάννης Βαρούχας, διάβασε την γραπτή τοποθέτησή της επί του θέματος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή παρουσίασε αδυναμίες. Ο ρόλος των δήμων δεν είναι η κάλυψη τω κυβερνητικών επιλογών. Θα σεβαστώ τόσο εντός, όσο και εκτός βουλής τις αποφάσεις που θα πάρουν οι γενικές συνελεύσεις των κατοίκων».
Και η χθεσινή απόφαση της τοπικής συνέλευσης που πέρασε κατά πλειοψηφία ήταν να δημιουργηθεί και πάλι δήμος στην περιοχή της Σάμης.

Θεόφιλος: «Να παλέψει μαζί με τους κατοίκους και η Δημοτική Αρχή που δείχνει μπερδεμένη»

«Ο Καλλικράτης δεν έγινε με σκοπό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους, αλλά για να μειώσει τις δαπάνες. Εμείς σαν παράταξη από το 2010 ήμασταν εναντίον του Καλλικράτη. Πρέπει όμως και η δημοτική Αρχή να παλέψει μαζί με τον κόσμο για να «σπάσουν» και πάλι οι δήμοι στην Κεφαλονιά, γιατί μέχρι τώρα φαίνεται μπερδεμένη» τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο Μάρκος Κοτσιλίνης τόνισε πως : «Το δόγμα ένας δήμος, ένα νησί είναι ένα μόρφωμα. Βλέπουμε πολύ μικρά νησιά να είναι ένας δήμος και πολύ μεγάλα πάλι ένας δήμος. Ο Καλλικράτης εφαρμόστηκε στραβά και πλέον ο κόσμος αγανάκτησε γιατί δεν να λειτουργεί ο δήμος».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε και πάλι πως « το χωροταξικό δεν είναι το πρόβλημα. Εφόσον η πολιτική είναι η ίδια δεν θα καλυτερέψουν τα πράγματα».

Πριν την έναρξη της συνέλευσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σαμικού δημοσιογράφου Χρήστου Θεοχαράτου, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ακούστε παρακάτω όλο το ηχητικό από την Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Σάμης.

 

DSC 0451DSC 0452DSC 0453DSC 0455DSC 0457DSC 0458DSC 0459DSC 0460DSC 0461DSC 0464DSC 0467DSC 0469DSC 0474DSC 0476DSC 0477DSC 0478DSC 0480DSC 0481DSC 0482DSC 0483DSC 0485DSC 0486DSC 0488DSC 0490DSC 0491DSC 0492DSC 0495DSC 0496DSC 0497DSC 0501DSC 0502DSC 0507DSC 0508DSC 0510DSC 0511DSC 0512DSC 0513DSC 0514DSC 0515DSC 0517DSC 0519DSC 0520DSC 0521DSC 0523