Το Σωματείο Οικοδόμων Αργοστολίου καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος 15 συνδικαλιστών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 07:17

Το Σωματείο Οικοδόμων Αργοστολίου καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος 15 συνδικαλιστών

Το Σωματείο Οικοδόμων Αργοστολίου καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος 15 αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος και των ΕΒΕ, μεταξύ των οποίων είναι και μέλος του σωματείου μας. Οι συνάδελφοι διώκονται επειδή τίμησαν απεργιακά την πρωτομαγιά, απέκρουσαν την εφοπλιστική απεργοσπασία στο «Νήσος Κεφαλονιά», διεκδίκησαν δημόσιες - ασφαλείς – τακτικές – φθηνές συγκοινωνίες για το λαό και εξέφρασαν αλληλεγγύη στον αγώνα για τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Είναι πρόκληση για το λαό να κατηγορούνται για «παρακώλυση συγκοινωνιών» εκείνοι που θεωρούν τις συγκοινωνίες λαϊκό δικαίωμα και οι εφοπλιστές, που έχουν αφήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην συγκοινωνιακή καραντίνα, να γίνονται οι κατήγοροι των αγωνιστών. Οι εφοπλιστές έχουν πλάτες. Κυβέρνηση και ΕΕ θωρακίζουν κι άλλο την εφοπλιστική ασυδοσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και την πλήρη απομόνωση των νησιών μας.

Επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη». Η αντιλαϊκή πολιτική – ανεξάρτητα από το ποια πολιτική δύναμη θα την εφαρμόσει - πάει μαζί με τον αυταρχισμό. Η θεωρία των δύο άκρων είναι το πρόσχημα για επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στην κοινωνική συμμαχία. Η τάξη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων έχει μια σειρά μηχανισμούς στην υπηρεσία της, ολόκληρο το αστικό κράτος.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου, όλους τους οικοδόμους έξω από το λιμεναρχείο αυτή την Τρίτη 26/11/2013 στις 9 το πρωί.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250