Αργοστόλι: Με παλμό, έντονη παρουσία νεολαίας και μεγάλη συμμετοχή η πορεία για τα Τέμπη
Με έντονο παλμό, δυναμική παρουσία μαθητών και φοιτητών και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι η πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία των Τεμπών.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου, με πανό, συνθήματα και συμβολικά μηνύματα που ζητούσαν δικαιοσύνη και ασφαλείς μεταφορές. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της νεολαίας, με μαθητές από σχολεία της περιοχής και φοιτητές να δίνουν τον τόνο, κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ και εκφράζοντας την ανάγκη να παραμείνει ζωντανή η μνήμη των θυμάτων.
Το βασικό μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί, ενώ οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές και μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις. Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, με συνθήματα που συνδύαζαν τη μνήμη με τη διεκδίκηση.
Ο καλός καιρός συνέβαλε καθοριστικά στη μαζική παρουσία κόσμου, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θύμιζε μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Παρότι η συμμετοχή δεν έφτασε τα περσινά επίπεδα, η εικόνα της συγκέντρωσης παρέμεινε ιδιαίτερα δυναμική, επιβεβαιώνοντας ότι το θέμα εξακολουθεί να αγγίζει βαθιά την τοπική κοινωνία.
Εικόνες: Neil Jackson
Κατεβάστε από εδώ τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση από τον Cloudserver του INKEFALONIA.GR
























































































































![Έφυγαν από κοντά μας [28/2/2026]](/media/k2/items/cache/edb3bc9ea727600fd499654e0f518017_M.jpg)












