Τι έμαθαν οι φοιτητές Τροφίμων μέσα σε ένα ελαιουργείο της Κεφαλονιάς – Μια εμπειρία γεμάτη γεύση και γνώση
Ευχαριστίες για την επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στην Ελαιουργική Κεφαλονιάς
Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου είχαμε την χαρά να κάνουμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην «Ελαιουργική Κεφαλονιάς» στις Κεραμιές. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Επιστήμη και Τεχνολογία Λιπών και Ελαίων, με συνοδούς τους διδάσκοντες Ειρ. Κατσαλήρου (Επ. Καθηγήτρια) και Αθ. Φράγκο (Ακ. Υπότροφο).
Οι ιδιοκτήτες κ. Μαρίνα Γαλιατσάτου και κ. Διονύσης Γαρμπής και οι συνεργάτες τους μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας πρόσφεραν απλόχερα την φιλοξενία τους . Μας ενημέρωσαν διεξοδικά για την καλλιέργεια, τις φροντίδες, τις τοπικές ποικιλίες ελιάς και τη σημασία τους για την παραγωγή διακριτών, ιδιαίτερης ποιότητας ελαιολάδων, τη διαδικασία παραγωγής ποιοτικών ελαιολάδων με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, τη διαδικασία και τα στάδια ελαιοποίησης, αλλά και για τα οφέλη της κατανάλωσης ποιοτικού ελαιολάδου. Μας μίλησαν για τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και μας έδωσαν την δυνατότητα οργανοληπτικής αξιολόγησης-γευσιγνωσίας ελαιολάδων κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε ελαττώματα όπως η «μούργα», η «μούχλα» και η «χωματίλα» και να συζητήσουμε τη σημασία της επίδρασης της ποιότητας του ελαιοκάρπου και της σωστής αποθήκευσης του ελαιολάδου στην ποιότητά του. Η εμπειρία μας ολοκληρώθηκε με δοκιμή δειγμάτων από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Κεφαλονιάς με έντονα φρουτώδη, πικρό και πικάντικο χαρακτήρα!
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρίνα Γαλιατσάτου και τον κ. Διονύσιο Γαρμπή για τη διεξοδική ξενάγηση στο ελαιουργείο, τη φιλοξενία τους και τη μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που μας πρόσφεραν!
Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Agelos Travel για την άριστη συνεργασία.
Φοιτητές και διδάσκοντες
του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων






















