gasparatos animated

 

Σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής ο Φαραντούρης μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2025 23:06

Σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής ο Φαραντούρης μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου

Στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής ο Νίκος Φαραντούρης – Σκληρή κριτική για EastMed και το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου

Στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών με θέμα «Εθνική Κυριαρχία & Σύνταγμα σε έναν κόσμο που αλλάζει», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης.

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστίες προς την ΠΑΣΠ Νομικής

Ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της ΠΑΣΠ για την πρόσκληση, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση «εξαιρετική» και σημειώνοντας τη σημασία του διαλόγου γύρω από τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και συνταγματικής θεσμικότητας.

Κριτική για την ενεργειακή στρατηγική

Κατά την τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής επανέλαβε ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά της ακύρωσης ώριμων στρατηγικών έργων που, όπως είπε, «αναβαθμίζουν Ελλάδα και Κύπρο και θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της πατρίδας μας».

Ο κ. Φαραντούρης εξαπέλυσε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την εγκατάλειψη του αγωγού EastMed, διερωτώμενος χαρακτηριστικά:

«Γιατί, κ. Πρωθυπουργέ, σκοτώσατε τον EastMed; Γιατί σκοτώνετε το καλώδιο με την Κύπρο;».

Το περιεχόμενο της συζήτησης

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στους σύγχρονους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, στις προκλήσεις της εθνικής κυριαρχίας, στη συνταγματική θωράκιση της χώρας και στον ρόλο των στρατηγικών υποδομών ενέργειας στη σταθερότητα της περιοχής.

INKEFALONIA NEWSROOM

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που μελετούν και πλήθος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 




336 X 280

 

 

16122257999808197650 2

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

00 inkefalonia general ad 300X250