Η τοπική γαστρονομία στο προσκήνιο: Επιτυχής ολοκλήρωση του 5ου Φεστιβάλ στο Ληξούρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 5ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι 24 & 25 Ιουλίου με μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμό από το κοινό, αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά τον πλούτο, τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα της τοπικής μας γαστρονομικής και οινικής παράδοσης.
Το Φεστιβάλ, που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, έδωσε την ευκαιρία σε επισκέπτες και ντόπιους να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα, αυθεντικές γεύσεις, τοπικά κρασιά και καινοτόμες γαστρονομικές προτάσεις.
Το Επιμελητήριο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλες τις επιχειρήσεις και παραγωγούς που συμμετείχαν και στήριξαν με την παρουσία και την ποιότητα των προϊόντων τους το Φεστιβάλ. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική στην επιτυχία της διοργάνωσης, αναδεικνύοντας τον επαγγελματισμό και τη δυναμική του τοπικού επιχειρείν στον τομέα της γαστρονομίας και του οίνου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στον Άγγελο Θεοδωρακάτο που αφιλοκερδώς ανέλαβε τη μεταφορά πρώτων υλών και απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και το εστιατόριο Melograno που παραχώρησε δωρεάν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του φιλοξενώντας τους σεφ Γιώργο Τσούλη και Γιώργο Παπαπακώστα για την προετοιμασία των συνταγών τους. Τέλος ευχαριστούμε τους συνεργάτες, τους φορείς και το κοινό που αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας στην προώθηση του τοπικού πολιτισμού και της οικονομίας.
Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει δράσεις που προβάλλουν και ενισχύουν τα τοπικά προϊόντα και την επιχειρηματικότητα του τόπου μας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής