Ιθάκη: Διήμερο συνέδριο με θέμα το Δημογραφικό στα μικρά νησιά
ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΙΘΑΚΗ 24, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025.
Μικρονησιωτική Επιχειρηματικότητα
• Κατοικία – Οικογένεια
• Περιφερειακή Ανάπτυξη
Στις 24 και 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 Ο Δήμος Ιθάκης , το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών,Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, διοργανώνουν στην Ιθάκη διήμερο συνέδριο με θέμα το Δημογραφικό στα μικρά νησιά.
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ είναι το δημογραφικό.
Το πρόβλημα αυτό είναι πιο κρίσιμο στα μικρά νησιά και δη στα ελληνικά.
Η μείωση του πληθυσμού στα μικρά νησιά, η γήρανση του μόνιμου πληθυσμού, πέρα από την εξάλειψη της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί και εθνικά θέματα ασφάλειας και σμίκρυνσης του επιχειρηματικού χώρου της χώρας ( ΑΟΖ).
Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στα μικρά νησιά;
Τι προτείνουν οι μικρονησιωτικές κοινωνίες; Η αυτοδιοίκηση τους; Οι εθνικοί φορείς; Οι Επιστήμες; Τα συλλογικά ευρωπαϊκά όργανα;
Αυτά θα είναι μερικά από τα κύρια θέματα που θα παρουσιαστούν στην Ιθάκη και τα συμπεράσματα τους θα σταλούν στα συναρμόδια εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα.

Νέα σελίδα του INKEFALONIA.GR στο Facebook.
Ακολούθησε το InKefalonia στο Facebook ↗






