Tratarisma 2025: Η Κεφαλονιά γιόρτασε τη Γαστρονομία της με πάθος και έμπνευση

Με τεράστια επιτυχία έλαβε χώρα το 2o Kefalonian Tratarisma στον Θαλασσόμυλο!
Μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού έλαβε χώρα την Κυριακή 22 Ιουνίου στον Θαλασσόμυλο Αργοστολίου! Το 2o Kefalonian Tratarisma έφερε κοντά τους παραγωγούς και οινοποιούς της Κεφαλονιάς, ενώ επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού.
Παράλληλα, η Ελένη Ψυχούλη και η Ιωάννα Σταμούλου μαγείρεψαν με τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών και οινοποιών πιάτα με βάση την παράδοση της Κεφαλονιάς. Το κοινό είχε φυσικά την ευκαιρία να τα γευτεί!
Το φεστιβάλ άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης και η επιμελήτρια του φεστιβάλ Άνθεια Κώτση. Ακολούθησε στο Live Cooking Stage η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τον chef Γιώργο Αντωνέλλο, η οποία έφτιαξε μια μπρουσκέτα με έμπνευση από την Κεφαλονιά με αλιάδα και βραστό ζυγούρι ενώ ο Γιώργος Αντωνέλλος μιλούσε για τα παραδοσιακά πιάτα της Κεφαλονιάς και τη σημασία τους.
Ακολούθησε η μαγειρική της Ιωάννας Σταμούλου για το κέικ με γιαούρτι Κεφαλονιάς και μάντολες.
Στο κλείσιμο της παρουσίασης έλαβε χώρα μια συζήτηση για την Ελληνική γαστρονομία με την Ελένη Ψυχούλη, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταθόπουλο και τον chef Ασημάκη Χανιώτη σε συντονισμό της Άνθειας Κώτση.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ, έλαβε χώρα και η δημοσιογραφική αποστολή που φιλοξένησε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου όπου οι καλεσμένοι έκαναν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγών, οινοποιεία και αξιοθέατα του νησιού με στόχο να προβληθούν τα γαστρονομικά και μοναδικά του χαρακτηριστικά της Κεφαλονιάς.
Το Kefalonian Tratarisma έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται την παράδοση και τα προϊόντα του νησιού.
Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου
Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications
Ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες από το ΣΑΕΚ Κεφαλονιάς Θεοδώρα Διαμάντη, Ουρανία Απέργη και Αγγελική Κουρή.
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς, του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και του ΣΑΕΚ Κεφαλονιάς
Συμμετείχαν στο φεστιβάλ:
Ainos Wines
Γαλιατσάτος Τυροκομικά
Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης»
Gentilini Winery
Katsouris - My Honey
Kritonou Olive Oil
Kτήμα Χαριτάτου
Liocharis Ελαιουργική Κεφαλονιάς
Παρίσης Τυροκομικά
Petrakopoulos Wines
Ορεάλιος Γη
Ρατσιάτος Τυροκομικά
Sarris Wines
Sclavos Wines