Επιβάτης έβαλε φωτιά στο πλοίο «Ζάκυνθος Ι » !

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 10:52

Επιβάτης έβαλε φωτιά στο πλοίο «Ζάκυνθος Ι » !

Αναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια χθεσινού προγραμματισμένου δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” στις 10 το πρωί από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη όταν προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά.
Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του “Ζάκυνθος”, ο Πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή, ότι 62χρονος επιβάτης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έβαλε φωτιά στις τουαλέτες.

Άμεση υπήρξε, μετά την λειτουργία του συστήματος πυρανίχνευσης η επέμβαση του πληρώματος, όπου με τη χρήση πυροσβεστήρα καταπολέμησαν τις εστίες καπνού.

Μόλις το πλοίο έφθασε στην Κυλλήνη, άνδρες του λιμεναρχείου επιβιβάστηκαν στο πλοίο και κατόπιν υπόδειξης του καπετάνιου, συνέλαβαν τον 62χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για πρώην ναυτικό όπου αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Μετά τη σύλληψή του και κατόπιν προφορικής εισαγγελικής παραγγελίας αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Να αναφερθεί, τέλος, ότι από τη φωτιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβαινόντων και του πλοίου, ενώ κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης επετράπη η συνέχιση πλόων του.

ΗΜΕΡΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250