Πολλά μπράβο! Στον ''αέρα'' η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 09:05

Πολλά μπράβο! Στον ''αέρα'' η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου!

Η “ΚΟΠΑΝΑ” ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου εκδίδουν ηλεκτρονική εφημερίδα στo πλαίσιo της δράσης εξωστρέφειας με τίτλο “Η ΚΟΠΑΝΑ’’

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε η ανάρτηση ποικίλων θεμάτων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, αθλητικού, κοινωνικού, πολιτικού ενδιαφέροντος από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 29 134346

Ειδικότερα, οι συντάκτες -μαθητές/τριες της εφημερίδας μας ανατρέχουν στη βιβλιογραφία σε θέματα αθλητικού περιεχομένου όπως ο στίβος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και παίρνουν συνέντευξη από έναν ξεχωριστό ‘’μεγάλο συμμαθητή’’ τους που διακρίνεται για την θέληση και την αντοχή του στο τρέξιμο. Αναδεικνύουν την ιστορία του φαναριού των ‘’Αγίων Θεοδώρων’’, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εικαστικές δημιουργίες τους, ενημερώνουν για την επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο, διασκεδάζουν με κουίζ πρώτων βοηθειών, και σταυρόλεξα, ενημερώνουν για φεστιβάλ μουσικής από τη διεθνή μουσική σκηνή, σχολιάζουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και παρουσιάζουν έρευνα σχετική με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας καταθέτουν την άποψή τους με τη δική τους φρέσκια ματιά και τον ενθουσιασμό της εφηβείας τους.

Δημιουργούν και ταυτόχρονα αλληλεπιδρούν αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, ενεργητικής ακρόασης , απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Ανακαλύπτουν ότι το σχολείο μπορεί να αποτελέσει πεδίο σκέψης και προβληματισμού και εν τέλει χώρο αυθεντικής μάθησης.

1 ΕΠΑ.Λ. Αργοστολίου

Μαθητική Εστία, Λάσση, Αργοστόλι 281 00

τηλ. 2671026984

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύνδεσμος εφημερίδας:

https://padlet.com/1epalargost/padlet-vgfyk5208uif19mv

 

Inkefalonia.gr: Πολλά μπράβο, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, γι' αυτή την δράση, πάντα με καλές ειδήσεις! 




00 inkefalonia general ad 300X250