Θεόφιλος για τα κλειστά μαγαζιά της πλατείας : Εξετάζουμε τη μείωση του κοινόχρηστου χώρου (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 09:54

Θεόφιλος για τα κλειστά μαγαζιά της πλατείας : Εξετάζουμε τη μείωση του κοινόχρηστου χώρου (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ Μιχαλάτος αναφέρθηκε:

Στην υπογραφή της σύμβασης του Έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» σημειώνοντας: « Είναι ευχάριστο το σε ποιο χρόνο υπεγράφη η σύμβαση και  έχουν τελειώσει οι εκλογές , γιατί θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με τις εκλογές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να πετύχουμε έργα που θα βοηθήσουν  τον Δήμο και όχι μόνο στο Αργοστόλι , αλλά και στον Πόρο, στον Άγιο Νικόλαο και στις Κεραμειές».

Στις παρεμβάσεις και τα έργα που θα υλοποιηθούν - δημιουργία Ζώνης Ήπιας Κυκλοφορίας εντός της πόλης του Αργοστολίου, με την ανάπλαση όλων των δρόμων που περιβάλλονται από τις οδούς Βύρωνος-Αντ. Τρίτση-Ανδρ. Χοϊδά-Λεωφ. Βεργωτή, την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και του πάρκου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης», την ανάπλαση της πλατείας έναντι της Δ/νσης Μεταφορών, με την δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου, Την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του κοινοτικού καταστήματος στον Πόρο, Την ανάπλαση της πλατείας στον Άγιο Νικόλαο, Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στις Κεραμειές.

Στην πλήρωση των θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας το ερχόμενο διάστημα που θα απαλύνει τα προβλήματα στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου  δίνοντας το στίγμα της Δημοτικής Αρχής για κοινή πλεύση με τις Δημοτικές παρατάξεις για την παραγωγή έργου προς όφελος των Δημοτών.

Ο κ Μιχαλάτος επανέλαβε στην συνέχεια για μία ακόμη φορά  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολάβοι  με το μεγάλο ανεκτέλεστο έργο σε όλη την Ελλάδα ( 20 δις έργα) λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού και των μη τακτικών πληρωμών τους λόγω της μεταφοράς κονδυλίων στην Θεσσαλία  και σημείωσε: « Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ροή της εκτέλεσης των έργων, όμως εμείς ως Δημοτική Αρχή θα γίνουμε ποιο αυστηροί με τους εργολάβους για να τηρούν ακριβώς τα χρονοδιαγράμματα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάμε καλύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Αναφορικά με τα κλειστά καταστήματα αυτή την περίοδο αλλά και για όσα επιλέγουν να είναι κλειστά καθ’ όλη την διάρκεια του  Χειμώνα, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Κοιτάω να εξετάσω αν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάποιες ενέργειες σχετικά με τα κλειστά καταστήματα  ειδικά στην πλατεία που είναι σκοτεινά και έρημα. Θα επανεξετάσω τον τρόπο που δίνω κοινόχρηστο χώρο στα μαγαζιά, αν ο Δήμος δηλαδή μειώσει τον χώρο που δίνει το Καλοκαίρι στα καταστήματα που κλείνουν, σαν ένα μέτρο που θα τους κάνει να μην κλείνουν τον Χειμώνα. Γιατί όταν κάποιος έχει απεριόριστο χώρο το Καλοκαίρι, μπορεί τον Χειμώνα να μην τον ενδιαφέρει - οικονομικά – να λειτουργήσει. Όχι ότι δεν έχουν προβλήματα τα μαγαζιά (εργατικό δυναμικό, ενέργεια, κόστος). Όμως υπάρχουν και οι δημότες, που δεν μπορούν να βλέπουν αυτή την ερημιά. Φανταστείτε να κάνουμε άναμμα δέντρου στην πλατεία και οι δημότες να μην έχουν ούτε ένα μαγαζί να κάτσουν μετά.  Το καλύτερο θα ήταν οι επαγγελματίες να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να ανοίγουν εναλλάξ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250